VIDEO. Enorme ravage na ontploffing Japans restaurant: 42 gewonden

REUTERS
Bij een explosie in een restaurant in de Japanse stad Sapporo raakten 42 personen gewond. Buurtbewoners zeggen een gasgeur te hebben opgemerkt voor de ontploffing.

De explosie vond plaats om 20.30 uur (12.30 uur Belgische tijd) in een wijk op ongeveer drie kilometer van het stadscentrum van Sapporo. Omwille van de vele horecazaken in de buurt was het er nog erg druk. Terwijl het puin van het volledig verwoeste gebouw nog geruimd wordt, werden al zeker 41 gewonden naar het ziekenhuis overgebracht.  Eén van hen is er erg aan toe. Het is niet uitgesloten dat het aantal slachtoffers nog oploopt. 

De exacte omstandigheden en de oorzaak van de ontploffing zijn nog niet bekend. Sommige buurtbewoners beweren wel een gasgeur te hebben opgemerkt voor de ontploffing. Of dat ook daadwerkelijk de oorzaak was, is nog niet duidelijk.

The Japan Times sprak met één van de buurtbewoners. Die hoorde een oorverdovende knal die zijn appartement op zijn grondvesten deed daveren. Ook op Twitter verschijnen er massaal foto’s en getuigenissen van mensen ter plaatse. Die tonen onder andere het hevig brandende puin. De omgeving is ondertussen afgesloten.

EPA
REUTERS
REUTERS
EPA
sapporo
rv sapporoReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.