VIDEO: Daders rijden juichend weg na plofkraak in Amsterdam

Bij een plofkraak op een pinautomaat in een supermarkt in Amsterdam Nieuw-West is gisteravond een enorme ravage ontstaan. De plofkraak is gefilmd door omstanders. De daders steken juichend hun arm op als ze bij de supermarkt wegrijden.

Even na 22.30 uur werden omwonenden aan het Lambertus Zeilplein opgeschrikt door een luide knal. Er hoefden geen omwonenden te worden geëvacueerd.

De politie is op zoek naar twee jonge, in het zwart geklede mannen, die na de knal op een scooter zijn weggereden. De omgeving van de pinautomaat is afgezet voor nader onderzoek. Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

De plofkraak is gefilmd door een onbekende omstander. “Wollah bless you soldaat”, is onder meer te horen als de twee jonge mannen juichend wegrijden op een scooter. Ze steken daarbij triomfantelijk een arm in de lucht, waar door de omstander hardop om wordt gelachen.

Het filmpje is onder meer op Twitter geplaatst door Suleyman Koyuncu, gemeenteraadslid voor DENK in Amsterdam. “Moet niet gekker worden! Dit moet stoppen”, schrijft hij erbij. 

Bij een plofkraak op een pinautomaat aan het Lambertus Zeilplein in Amsterdam Nieuw-West is een enorme ravage ontstaan. Onbekend is of de dader(s) geld hebben buitgemaakt.
ANP Bij een plofkraak op een pinautomaat aan het Lambertus Zeilplein in Amsterdam Nieuw-West is een enorme ravage ontstaan. Onbekend is of de dader(s) geld hebben buitgemaakt.

Geen enkele keer geld buitgemaakt

In Amsterdam Nieuw-West worden veel vaker plofkraken gepleegd, maar volgens de politie is bij de laatste tien pogingen geen enkele keer geld buitgemaakt.

De pinautomaat en een deel van de pui volledig verwoest.
ANP De pinautomaat en een deel van de pui volledig verwoest.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.