VIDEO. Cruiseschip ramt bijna kade tijdens storm in Venetië

Roberto Ferrucci
In Venetië is een cruiseschip zondag bijna tegen een kade gevaren. De Costa Deliziosa van de maatschappij Costa Crociere ramde ei zo na enkele ferry's en een jacht toen het gevaarlijk dicht langs de pier voer tijdens een regenstorm. De sleepboten die het schip in de haven begeleidden, konden een ongeluk op het nippertje vermijden.

Het incident zal ongetwijfeld de discussie over de passage van cruiseschepen in de gondelstad opnieuw doen oplaaien. De aanwezigheid van de reusachtige toeristenboten zijn al jaren het onderwerp van controverse. 

Volgens tegenstanders verpesten ze het uitzicht van de stad, vormen ze een bedreiging voor het milieu en zorgen ze voor een invasie van toeristen. Voorstanders wijzen er dan weer op dat de cruiseschepen voor banen zorgen in de stad.

Begin juni botste in Venetië nog een cruiseschip tegen een aangemeerde toeristenboot in de cruiseterminal San Basilio, in het Kanaal van Giudecca. Op de kade vluchtten toen tientallen mensen weg en enkele andere mensen vielen in het water. Vier mensen raakten gewond.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Vandeputte

  Diegenen die beweren dat cruiseschepen extreem vervuilend zijn weten dus duidelijk niks van de scheepvaart.

 • Peter De Decker

  Begin eens met een verbod op die cruiseschepen, zal al een begin zijn voor het klimaat. In plaats van het geld uit de zakken van de kleine man te nemen. Moest je weten hoeveel bepaalde personen krijgen om cruiseboten toe te laten.

 • marnick dedier

  zeggen dat een cruiseschip het meest vervuilende voertuig is voor het klimaat is flauwekul, tenslotte zitten gemiddeld 3000 toeristen daarop, als die allemaal met hun eigen wagen naar Venetië gaan is er veel meer vervuiling. wat wel zou kunnen is de snelheid van die schepen aan banden leggen en tenslotte zijn het de loodsen die het schip op dat moment besturen, misschien moeten die beter opgeleid worden,

 • Monique Moens

  Alweer!!! De Venitianen gaan dit echt niet blijven leuk vinden. Er is nu al zo veel protest.

 • Pascale van Pernis

  Ik begrijp volledig de plaatselijk bevolking. Deze cruiseschepen horen helemaal niet thuis in Venetië! Volledig verbieden!!!