VIDEO: Chauffeur speelt poker op smartphone terwijl hij Flixbus bestuurt

epa - rv
Een Flixbus besturen én tegelijkertijd een online spelletje poker op de smartphone spelen. Levensgevaarlijk, maar toch helaas realiteit. Een passagier filmde op een snelweg tussen Hamburg en Berlijn hoe de chauffeur van de busdienst met honderd kilometer per uur reed en druk bezig was met zijn telefoon.

Volgens Anna Fischer bleef het niet bij pokeren alleen, de chauffeur checkte ook z'n Whatsapp, bekeek enkele video's en nam een kijkje op veilingsite eBay. "Hier worden vele levens zomaar in gevaar gebracht", schreef Anna bij de Facebookvideo die inmiddels al meer dan 860.000 keer is bekeken.  De beelden dateren van zaterdag 25 augustus.

De vrouw sprak de chauffeur aan over zijn laakbare praktijken. Hij antwoordde enkel met een kort "oké" en legde zijn telefoon weg.

De klantendienst van Flixbus zegt in een reactie aan de krant 
Passauer Neuen Presse  dat ze "geen enkele inbreuk op veiligheid" zullen tolereren. Of de betrokken chauffeur wordt ontslagen, is niet geweten.

Anna had een retourticket voor de terugweg naar Hamburg, maar besloot om niet met een Flixbus terug te reizen. Ze koos voor de trein. Flixbus is sinds enkele maanden ook actief in ons land. Op korte tijd zijn de felgroen-oranje bussen haast niet meer weg te denken op de Belgische snelwegen.
13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Joske Martens

  Bussen vervangen treinen, dat is zeker geen groen verkeer.

 • ANN LIMBOS

  Maar o wee als ze iets aan de hand krijgen. Dan moeten ze op internet om geld bedelen !

 • JAN krommentak

  Daar bestond al een reportage over in Duitsland de man in kwestie werd ontslagen

 • Wally Hells

  Hij is er toch mee gestopt nadat ze hem aansprak? Keur het zeker niet goed.

 • pepie grefrath

  Ben met de bus naar Amsterdam gereden met de radio2 cruise en je zit hoog, je ziet dus in de cabines van de vrachtwagens. Ik had er voor de lange rit mijn bezigheid van gemaakt. In de terugrit telde ik er 36 omdat het zondag was en bij de heenrit op vrijdag zelfs 52. Er waren ook gewone auto's bij.