VIDEO. Buren gaan elkaar te lijf met planken tijdens ruzie in achtertuin

Twitter
“Een wekker zetten, als ik bij mij oma logeer, is niet nodig. Om 8 uur ’s morgens zijn er al echte oorlogen met planken aan de gang.” Dat postte een jongeman uit het Britse Newcastle zaterdag op Twitter bij een filmpje over een stel ruziënde buren. In twee dagen tijd werd het al bijna 6 miljoen keer bekeken.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het filmpje van Taran Stokoe werd opgenomen vanuit een huis met uitzicht op de betrokken tuinen. Op de beelden is te zien hoe twee mannen planken naar elkaar gooien over een muurtje heen. Op de eerste verdieping van een van de huizen kijkt een vrouw toe, terwijl een andere vrouw tussenbeide probeert te komen om de gemoederen te bedaren. En vervolgens zelf mee begint te gooien.

Afvoerpijp

Al meer dan 220.000 mensen liketen de video en bijna 70.000 kijkers deelden de beelden. De reacties bleven niet uit. “Hahaha, hij gooit zijn eigen afvoerpijp kapot”, lacht iemand over één van de minder geslaagde worpen van de man links. “Ik zie het, de worp van de man rechts net daarvoor was als een olympische speer”, antwoordt iemand anders. “Ja, want een lancering”, zegt een derde. “Hij heeft er zelfs een beetje spin in gestoken. 10 op 10. Geweldige techniek.”


Anderen gaven dan weer ludieke ‘uitleg’ bij het tafereel. “Wees niet gealarmeerd”, klinkt het onder meer. “Dit is een traditie in Engeland. Ochtendlijk over-en-weer-gooien van planken laat buren toe om liefde en affectie te tonen door brandhout te delen om huizen warm te houden in de winter. Er wordt op het einde flink wat liefde getoond als er ook brandhout wordt teruggegooid.”


En ook: “Die kerel was vermoedelijk een muur aan het bouwen en wilde dat zijn buurman ervoor zou betalen. Niet te geloven.”
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christian Demeester

  Mensen zijn gewoon niet meer vatbaar voor enige overeenkomst. Wat een moraal!

 • Piet Van Buggenhout

  Leuk en het filmpje is van vrij goede kwaliteit, jammer dat het gefilmd is in verticale idiot-style

 • Johnny De Graeve

  Ze zijn 2 krotwoningen aan het slopen en smijten hun afval bij de buren

 • Lydia Appelmans

  Dit is toch fake ? Zo idioot kan je toch niet zijn ???