VIDEO. Bijna halve ton cocaïne verstopt in metalen vloer van container

De metalen vloer waarin bijna een halve ton cocaïne werd aangetroffen.
Douanes françaises De metalen vloer waarin bijna een halve ton cocaïne werd aangetroffen.
De douaniers van het Franse Duinkerke hebben in de gemeente Loon-Plage 492 kilo cocaïne in beslag genomen, die verborgen zat in de metalen vloer van een bananencontainer uit Suriname. Dat kondigde het ministerie van Overheidsmaatregelen en Overheidsrekeningen aan.

De vondst dateert al van eind april, maar werd nu pas bekendgemaakt. "Dit is de grootste cocaïnevangst die de Franse douane sinds begin 2019 deed", zei minister Gérald Darmanin in een verklaring. "De waarde van deze drugs wordt geschat op meer dan 40 miljoen euro op de illegale markt van de verkoop van verdovende middelen", zei hij.

Douane-officieren deden de inbeslagname tijdens de inspectie van een container met bananen die uit Suriname kwam via Pointe-à-Pitre. Volgens het ministerie werd de drugs gevonden nadat de metalen vloer werd opengesneden met een cirkelzaag, en opgetild met een vorkhefwagen.

De gerechtelijke instanties van Rijsel zullen een onderzoek voeren naar de feiten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.