Vicepresident Mike Pence uitgejouwd bij musical, Trump eist excuses

Mike Pence, running mate van president-elect Donald J. Trump, zal zich zijn bezoek aan de musical 'Hamilton' nog lang herinneren. De toekomstige vicepresident werd er uitgejouwd door het publiek en kreeg een boodschap voorgeschoteld van de cast. Daar is Trump niet mee opgezet: "Verontschuldig jullie!"

Pence woonde in New York de opvoering van Hamilton bij, dé hiphopmusical van het moment. Toen hij het Richard Rogers Theater op Broadway binnenwandelde, weerklonk er eerst gejuich, schrijft The Guardian op basis van videobeelden. Maar dat gejuich veranderde al snel in luid gejouw. Eerst dacht men dat Pence het na de pauze voor bekeken hield, maar wellicht keerde hij terug naar zijn zitje nadat het tweede deel al begonnen was.

Aan het einde van de musical probeerde Pence zich snel uit de voeten te maken, maar dat was buiten een lid van de cast gerekend. Brandon Dixon, een Afro-Amerikaan, nam het woord. "Vicepresident Mike Pence, ik zie dat je ervandoor gaat, maar ik hoop dat je even naar ons wilt luisteren." Wanneer de menigte Pence opnieuw begon uit te jouwen, maande Dixon hen aan tot stilte. "Mike Pence, we verwelkomen je hier. Wij zijn de diverse Amerikanen die gealarmeerd zijn en vrezen dat jouw nieuwe administratie ons, onze planeet, onze kinderen en onze ouders niet zal beschermen", aldus Dixon. "We hopen dat deze show je geïnspireerd heeft om de Amerikaanse waarden hoog te houden en te werken in functie van ons allemaal."

Het is niet duidelijk of Pence naar de volledige boodschap heeft geluisterd of gereageerd heeft. President-elect Donald Trump reageerde wel via Twitter: "Theater hoort een veilige en speciale plek te zijn. De cast van Hamilton was erg onbeleefd tegen een zeer goede man, Mike Pence. Verontschuldig jullie!" "Een conversatie is niet hetzelfde als iemand lastigvallen, meneer", counterde Dixon via Twitter. "En ik apprecieer dat [Mike Pence] stopte om te luisteren."