Verzamelaar vindt ‘extreem zeldzaam’ speelgoedautootje: “Dit is de heilige graal”

Hot Wheels Camaro.
Motor1.com Hot Wheels Camaro.
Een bekende Amerikaanse verzamelaar heeft een volgens hem ‘extreem zeldzaam’ speelgoedautootje gevonden waarvan maar één exemplaar zou bestaan. In 1968 zou de miniatuurauto 59 dollar (54 euro) hebben gekost, nu is deze Hot Wheels Chevrolet Camaro volgens de man naar schatting meer dan 100.000 dollar (91 250 euro) waard.

Het speelgoed is zo bijzonder omdat de compleet witte Hot Wheels-auto eigenlijk helemaal nooit bij klanten terecht had mogen komen, meldt Joel Magee, een kenner die te zien was in programma’s als Pawn Stars, in een persbericht. Hij ontdekte het autootje in een collectie, schrijft Motor1 op basis van zijn bericht. Het wagentje was bedoeld als prototype voor ontwerpers die de nieuwe auto’s moesten controleren op onvolkomenheden, aldus Magee.

Als er een nieuw type uitkwam, werden deze prototypes wit gespoten, zodat eventuele fouten goed te zien waren. Daarna werden deze proefmodellen volgens Magee normaal gesproken vernietigd. In enkele gevallen werd zo'n model echter verkeerd verpakt en kwam het alsnog in de winkel. Dat is kennelijk in 1968 ook gebeurd met deze Camaro. Het is volgens Magee een van de slechts zestien originele modellen die Mattel in 1968 heeft gemaakt, wat de exclusiviteit van de auto vergroot. Hij noemt het wagentje de ‘heilige graal onder de verzamelstukken’. 

Deze Camaro wordt sowieso al beschouwd als een van de drie meestgezochte Redline Hot Wheels-modellen, de exemplaren die geproduceerd zijn tussen 1968 en 1977. De authenticiteit werd bevestigd door een officiële Hot Wheels-expert.

Hotwheels Camaro
Motor1.com Hotwheels Camaro3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • raf peeters

    Van 100000 dollar kan je dromen ,doch zo'n wagentjes,ook al zijn ze zeldzaam kos-ten bij verzamelaars niet meer dan 300 euro(een heel bedrag in betracht genomen dat ze ooit maar 0.50 tot 1 € kosten) en dan moet de originele verpakking erbij zijn Onbespeeld,dus nieuwstaat eventueel 500 euro,maar dan ook niet meer en er zullen nog meer dan 1 exemplaar zijn ,die werden in massa 's gemaakt,'t is alleen zoeken op een of andere zolder of kelder.

  • Eddy Vermeulen

    Die ziet ze ook vliegen. Koop dan een echte auto, dan kan je in plaats van je auto in de kast te zetten, er mee rond rijden.

  • DIRK RASSCHAERT

    Nu is de wereld gered zie !!!