Verwarde Nederlander probeert huis op te blazen: twee gewonden

Archieffoto.
ANP XTRA Archieffoto.
Een verwarde man heeft gisterenavond in het Nederlands-Limburgse Hoensbroek in het bijzijn van de hulpdiensten zijn woning proberen op te blazen. De bewoner had vermoedelijk de gaskraan opengezet. Toen de politie het huis binnenviel, ontstond er een explosie en raakten de bewoner en een agent gewond. Ze zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De explosie deed zich rond 23.45 uur voor aan de Prins Willemstraat in Hoensbroek. Op dat moment wilde een arrestatieteam de man uit de woning ontzetten, omdat hij al een tijdje dreigde zijn huis met gas op te blazen. De politie had nog geprobeerd te onderhandelen met de bewoner.

Door de explosie brak in het huis brand uit, die kort daarna is geblust. De politie onderzoekt wat de explosie precies heeft veroorzaakt. Het gas van de woning is niet afgesloten geweest.

Op beeldmateriaal is te zien dat de schade in het huis groot is. De directe omgeving is afgezet. “De woning wordt gezien als plaats delict en vannacht bewaakt”, aldus de politie.

De omgeving van de woning was ten tijde van de explosie al ontruimd. Naar schatting vijftig tot zestig bewoners werden opgevangen in een nabijgelegen sportcomplex.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Andy Mertens

    Waarom verward? Waaruit maak je dat op? Heeft politie dat gemeld? Heeft een reporter hem gesproken?

  • Daniël Baeten

    Verwarde mannen komt veel voor de laatste tijd.