Vervoort: "We hebben 500 agenten en tientallen magistraten tekort in Brussel"

Photo News
Brussel heeft vijfhonderd agenten tekort en justitie heeft tientallen extra magistraten nodig. Dat zei Brussels minister-president Rudi Vervoort vandaag bij La Première in reactie op de rellen in de hoofdstad. Burgemeester Philippe Close vroeg gisteren al vierhonderd extra agenten.

Rudi Vervoort geeft toe dat de rellen van zaterdag, na de kwalificatie van Marokko voor het WK voetbal, niet voorspeld waren door de veiligheidsdiensten. "Dat zijn zaken die gebeuren", aldus Vervoort.

De minister-president is naar eigen zeggen verbaasd over het actieplan dat de federale regering opstelt na beide gebeurtenissen. "Ook in Antwerpen zijn er de jongste weken dingen gebeurd. Rellen met meerdere agenten. Toen hebben we niets gehoord. Zodra er echter in Brussel iets gebeurt - dat zeker moet worden veroordeeld - wordt alles in vraag gesteld.

De PS'er is nog steeds niet gewonnen voor een fusie van de zes politiezones. "Dat is een symbooldebat. We moeten inzetten op een betere coördinatie", aldus Vervoort.

Brussels minister-president Rudi Vervoort is verbaasd over het actieplan dat de federale regering opstelt na de rellen in Brussel.
BELGA Brussels minister-president Rudi Vervoort is verbaasd over het actieplan dat de federale regering opstelt na de rellen in Brussel.42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Wie wil er nog agent worden ! Je steekt energie om iemand te pakken en na een paar uur weer vrij op straat ofwel mogen ze niet schieten of reageren van hoger hand ! En geen respect meer !

 • Jens van den Broeck

  En 18 politiezones teveel. Het linkse haatbeleid moet stoppen. Tijd voor verandering, Groen en PS buiten!

 • Rudy Verlinden

  We zullen nog heel wat gaan meemaken; Al die buitenlandse herrie wordt steeds gereflecteerd naar België met de bijhorende rellen en schade. Kijk maar hoe bijvoorbeeld Erdogan hier de mensen tegen elkaar kan uitspelen. Met al die conflicten in de wereld en onze multi culturele samenleving weet ik het wel.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Een politiekorps met minder zeveraars en meer agenten. Er is volk genoeg maar men moet het gebruiken voor nuttige dingen.

 • Laurent Van De Velde

  Geef de politieleiding wat ze nodig hebben!