Vertraging in leveringen mogelijk: opnieuw stakingen bij Amazon Duitsland

Zo'n 500 werknemers van Amazon Duitsland leggen het werk vandaag en morgen neer.
REUTERS Zo'n 500 werknemers van Amazon Duitsland leggen het werk vandaag en morgen neer.
Bij twee vestigingen van internetgigant Amazon in Duitsland is er opnieuw een staking uitgebroken. Daardoor zijn vertragingen in de leveringen mogelijk. Een loonconflict sleept er nu al jaren aan. 

Volgens vakbond Verdi zouden zo'n 200 werknemers in Bad Hersfeld, en 300 werknemers in Leipzig, het werk hebben neergelegd. Ook morgen zou de actie nog doorgaan. De vakbond wil de directie er zo toe dwingen om een loonakkoord te bespreken met het personeel. 

Verdi eist al vijf jaar lang een akkoord voor de circa 16.000 werknemers van het Amerikaanse bedrijf in Duitsland. Tot nu toe zonder succes. Amazon meent van zijn kant “ook zonder een collectief akkoord nog een eerlijke en verantwoordelijke werkgever te kunnen zijn.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.