Verslaafde Mary (49) beseft niet hoe ernstig haar Deense doggen haar verwondden en bezwijkt

Mary Matthews.
Facebook Mary Matthews.
De 49-jarige Mary Matthews werd op 1 november dood aangetroffen in haar woning in Waynesville, Ohio. Volgens de politie werd ze aangevallen door haar twee Deense doggen en overleefde ze dat niet. Mogelijk was ze zo onder invloed van roesmiddelen dat ze niet doorhad hoe ernstig ze wel verwond was.

Dale Mark Matthews, de man van Mary, had twee nachtjes in de cel doorgebracht. Hij had Mary gebeld om hem te komen oppikken, maar kreeg geen gehoor. Dale vroeg het dan maar aan zijn zoon Luke, die hem wél naar huis bracht. Vader en zoon vonden daar het levenloze lichaam van Mary op de vloer van de badkamer op het gelijkvloers. Ze belden de politie om een mogelijke overdosis aan te geven.

Mary Matthews was een alcoholiste en verslaafd aan pillen. De kans is groot dat ze ook vrijdag serieus onder invloed was. Volgens Dale, zelf ook een alcoholist, was het een dagelijks ritueel dat Mary volhield tot ze helemaal wég was. “Gezien haar voorgeschiedenis zou het weleens kunnen dat ze niet helder genoeg was om de ernst van haar verwondingen in te schatten”, staat in het politieverslag. Ze zou hebben verzuimd hulp in te roepen. In het huis lagen alleszins heel wat blikjes bier en flesjes medicijnen.

Minstens één van de honden was al eens agressief geweest en had in het verleden niet alleen Mary maar ook Dale Matthews gebeten.

Mary’s lichaam lag binnen in het huis, terwijl de twee grote, magere Deense doggen - een zwarte en een bruine - zich buiten op een ingesloten terras bevonden. De vloer daarvan was door de uitwerpselen niet meer zichtbaar. Overal in het huis lagen bebloede doeken, en ook op de trappen, de muur en de zetels was er veel bloed. De benen van Mary vertoonden verscheidene bijtwonden en uit haar linkerenkel was zelfs een hap vlees gebeten. Op de zetel vond de politie een honkbalknuppel, eveneens vol met bloed. Vermoedelijk werd Mary Matthews aangevallen door haar eigen hond of honden, en is ze er nog in geslaagd ze buiten te sluiten, nadat ze weliswaar al ernstig gebeten was. Volgens de lijkschouwer is ze doodgebloed door de verwondingen. Het is nog wachten op het toxicologische verslag.

De overheid liet de twee Deense doggen inslapen.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jimmy Vandebergh

  Bizar verhaal dit en deze mensen waren duidelijk niet geschikt om honden te houden. Toch mogen we niet oordelen over hun situatie want die weet niemand hier exact. Een hond die bijt moet altijd inslapen. Dat honden boven mensen verkozen worden is en blijft een beetje zielig.

 • marian proost

  Ik snap de reacties hieronder wel dat het jammer is dat de honden werden ingeslapen omdat ze agressief zijn geworden door hun slechte verzorging. Echter vallen deze dieren niet meer/ heel moeilijk te "rehabiliteren"...

 • Regina Desmedt

  Uiteraard werden de honden weeral de dupe van de stommiteiten van hun „baas“. Waren ze niet verwaarloosd door hun „baas“, dan zouden ze die niet aangevallen hebben. „Logisch“ dus dat de honden eraan moesten geloven voor de gevolgen van de verwaarlozing, niet ???

 • Regina Desmedt

  Uiteraard werden de honden weeral de dupe van de stommiteiten van hun „baas“. Waren ze niet verwaarloosd door hun „baas“, dan zouden ze die niet aangevallen hebben. „Logisch“ dus dat de honden eraan moesten geloven voor de gevolgen van de verwaarlozing, niet ???

 • Ally Janson

  Mager, hongerig en slecht behandeld, waarschijnlijk agressief gemaakt door de 'eigenaars' door de mishandeling.