Verschillende betogingen tegen regering van Conte in Italië, ondanks verbod

BSRagency IPA / BACKGRID
In Italië hebben zaterdag op verschillende plaatsen betogingen plaatsgevonden tegen de regering van Giuseppe Conte, ook al zijn bijeenkomsten er momenteel verboden door het coronavirus.

In het historische centrum van Rome kwamen zowat 200 mensen op straat. Ze riepen om "vrijheid" en verzetten zich tegen de regering. Een groepje ontsnapte aan het politiecordon, anderen gingen zitten voor de politievoertuigen. 

"We willen de revolutie in Italië, de regering Conte bevalt ons niet", verklaarde een van de betogers. Nicola Franzoni, een van de organisatoren, verwees naar werknemers die hun inkomsten zagen wegvallen. "Hoe moeten zij eten? “

Ook in Milaan kwamen mensen op straat. Ook daar ging het om een tweehonderdtal betogers. Zij eisten onder meer de terugkeer naar de lire, de munt die in Italië gebruikt werd voor komst van de euro. De betogers hielden geen afstand van elkaar.

De burgemeester van Milaan, Giuseppe Sala, noemde de betoging "onverantwoord" en riep op om de organisatoren van de actie voor het gerecht te brengen.

Beelden van het protest in Rome.
AP Beelden van het protest in Rome.
AP
AP
AP
Beelden van de protesten in Milaan.
EPA Beelden van de protesten in Milaan.
BSRagency IPA / BACKGRID
Photo News5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • John Boulois

  Om nou Nederland te gaan supporteren ivm de NEE tegen de Eurobonds vind ik wel wat ver gaan. "gniffel"

 • ARLETTE STRUMANE

  Benieuwd hoeveel covid-19 besmettingen dit gaat opleveren over 2 weken .

 • Kirsten Hershe

  Forza Italia ! Groot gelijk, ook in Spanje, Frankrijk en Duitsland komen mensen massaal de straat op om hun ongenoegen tegen de dwazen van de regering en hun gevolg te uitten. Eens moet het stoppen om ons als achterlijke kinderen te behandelen. En ik vind dit moment het meest gepaste om onze stem te laten horen. Weg met de corrupte politici en kwakzalvers der aarde. Hoogtijd voor een grote opkuis.

 • Jozef Hendrickx

  Betoog je tegen Trump dan ben je een goed mens ,betoog je tegen Conte dan moet je voor de rechtbank komen . Brave New World is on huis way .

 • Godot Lilly

  Het zou mooi zijn moest covid19 de ruggengraat breken van het huidige neoliberalisme dat nu zowat overal in Europa dictatoriaal overheerst. Bij ons is er de nva die veinsde rechts te zijn maar bleek in wezen een ultrablauwe partij te zijn die werknemers, arbeiders en ambtenaren laat betalen voor de luxe van enkele roofondernemers.