Verrassende ontmoeting: Kim Jong-un en Zuid-Koraanse president knuffelen elkaar bij tweede afspraak

Een blij weerzien lijkt het, tussen beide leiders.
REUTERS Een blij weerzien lijkt het, tussen beide leiders.
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in voor de tweede keer ontmoet aan de grens tussen beide landen. Die afspraak is verrassend.

Nadat beide Koreaanse leiders elkaar in april voor het eerst hadden gesproken en samen de grens hadden overgestoken, zagen de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un elkaar vandaag opnieuw in de grensplaats Panmunjon, in de gedemilitairiseerde zone tussen beide landen. De ontmoeting duurde twee uur, zo werd bevestigd.

Volgens de Britse openbare omroep BBC hadden ze het onder meer over de top tussen Kim en de Amerikaanse president Donald Trump. Die is oorspronkelijk gepland op 12 juni in Singapore, maar werd donderdag door de bewoner van het Witte Huis afgeblazen. Een dag later opperde Trump dat de ontmoeting mogelijk toch kan doorgaan. Ook wisselden beide leiders "openhartig van gedachten over de eerder gemaakte afspraken". Moon zal het resultaat van de ontmoeting later vandaag nog bekendmaken.

In april kwamen de twee leiders overeen een reeks gemeenschappelijke doeleinden na te streven, waaronder een kernwapenvrij Koreaans schiereiland en het officieel beëindigen van de oorlog tussen beide Korea's. Technisch gezien zijn beide landen nog in staat van oorlog.

EPA
In april stapten Kim Jong-un en Moon Jae-hand in hand over de zwaarst bewaakte grens ter wereld, die tussen beide Korea's.
Photo News In april stapten Kim Jong-un en Moon Jae-hand in hand over de zwaarst bewaakte grens ter wereld, die tussen beide Korea's.29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lewis De Leeuw

  Ze kunnen het beter zelf onderling oplossen, eventueel met China en Rusland erbij, dat zou pas kakken zijn voor die Amerikaanse geelkopkaketoe, die enkel vindt dat hij hiermee de Nobelprijs voor de Vrede verdient. Hopelijk gebruiken de Zweden hun verstand.

 • Marc Baeyens

  Kim Jong-oen heeft echt nood aan een westerse knuffel.

 • Hendrik Goris

  Als het eerst allemaal door de schuld van Trump was, is het dan nu niet dankzij Trump? Beetje logica aub.

 • GERARD DE PELECIJN

  Zet die ploat af!

 • Hans Hoppe

  Is deze vreselijke dictator, met verhalen van verhongering van het ganse volk, foltering tot in de derde generatie, verdwijningen, liquidaties....nu plots wel aanvaardbaar omdat enkele mensen een PVDA'tje willen doen ? Men gaat deze psychotische, gevaarlijke paljas toch niet gewoon aanvaarden in de wereld en hem nog loven en nobel prijzen ook ? Neen, zulke man hoor in Den Haag voor het interantionale strafhof voor de rechten van de mens.