Verpleegster VS stapte met lichte koorts in vliegtuig

President Obama voert topoverleg over de verspreiding van het ebolavirus in de VS.
BELGA President Obama voert topoverleg over de verspreiding van het ebolavirus in de VS.
In de Verenigde Staten groeit de onrust over de mogelijke verspreiding van het ebolavirus. De tweede verpleegster die in Dallas besmet is geraakt met het ebolavirus, blijkt met lichte koorts in een commercieel vliegtuig te zijn gestapt. Na het nieuws zegde president Barack Obama voor de tweede dag op rij zijn afspraken af.

Volgens CNN zou de 29-jarige verpleegster Amber Vinson de Amerikaanse gezondheidszorg vooraf telefonisch hebben gemeld dat ze lichte verhoging had (37.5 C). Toch kreeg ze toestemming om aan boord te gaan van het toestel dat van Ohio naar Dallas in Texas vloog.

De kans dat de andere 132 passagiers aan boord van het vliegtuig nu besmet zijn geraakt met het virus is zeer gering, maar de verpleegkundige had nooit toestemming mogen krijgen om op die vlucht te stappen, zo zou directeur Dr. Thomas Frieden van CDC tegen verslaggevers hebben gezegd. Uit voorzorg wordt nu contact gezocht met alle passagiers van de betreffende vlucht.

Vinson is de tweede Amerikaanse verpleegster van een inmiddels overleden ebolapatiënt die in de VS besmet is geraakt. Beide verpleegsters liggen in het ziekenhuis in Dallas in quarantaine.