Verpleegster (30) sterft na vlucht op weg naar meidenvakantie in Dubai, repatriëring kost familie 35.000 euro

Charlotte Carter.
Facebook Charlotte Carter.
Charlotte Carter, een dertigjarige verpleegster uit het Welshe Swansea, nam het vliegtuig vanuit Londen naar Dubai om samen met haar vriendinnen op meidenvakantie te gaan. Tijdens de vlucht werd ze ziek. Na haar aankomst in Dubai overleed ze. Haar familie moet nu 35.000 euro ophoesten om het lichaam van Carter te kunnen repatriëren.

Wat een superleuke vakantie met enkel de vriendinnen had moeten worden, is uitgedraaid in een drama. Tijdens de zeven uur durende vlucht dronken de dames volgens The Sun champagne. Maar Charlotte Carter werd onwel op het vliegtuig. Daarna kreeg ze in Dubai een hartaanval in de taxi die haar naar het vijfsterrenhotel bracht. 

Haar vriendinnen moesten lijdzaam toekijken hoe Charlotte in allerijl naar het ziekenhuis gevoerd werd. Artsen reanimeerden haar nog meermaals, maar uiteindelijk begaf het hart van de verpleegster, die geesteszieke patiënten verzorgde, het definitief.

Bovenop het verdriet van het verlies staan de nabestaanden nu ook nog eens voor de enorme kosten van de repatriëring, de medische zorgen en de begrafenis. Alleen al het laten terugvliegen van Carters lichaam naar Wales zou zo’n 35.000 euro kosten. Carter had op voorhand geen reisverzekering afgesloten en dus kan er geen cent gerecupereerd worden. Vrienden van Carter hebben daarom een online geldinzamelactie opgezet.
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Hij schreef wel dat hij een huishuur heeft van 650 €, Jasper van Vucht. En je moet het al heel zuinig aandoen om met 200 € al de vaste kosten - verwarming, elektriciteit, water, verzekeringen, aanvullende ziektekas, verplichte zorgverzekering, internet abo, milieutaksen...- te betalen. Als dat al zou lukken heeft hij nog 2€ per dag over voor al de rest zoals voeding, kleding, kuisproducten, verplaatsingen of al eens een dokter. Enige scepsis is dus wel begrijpelijk.

 • Carl Vangenechten

  Als je al voldoende geld hebt om je lippen te laten oppompen kan dat er nog wel bij.

 • Christel Smet

  @dirk de vlaming, wil ik je mijn rekeningnr bezorgen als je toch zo inzit met je arme medemensen? Hoeveel eet jij dan op een dag? Een boterham met lucht en hoeveel betaal je aan energiekosten of zit je een hele dag in de kou?

 • Jasper van Vucht

  @ danny buyse gepensioneerde hebbe hun huis al afbetaalt

 • Geert Vaelen

  Waarom moet dat zoveel geld kosten? Een vlucht kost toch zoveel niet? Ze moet misschien wel in een kist liggen in het bagageruim maar dan nog. Ze kunnen daarvoor toch 2x de prijs van een normaal ticket vragen zeker? Kunnen ze niet gewoon een vliegtuigje huren en haar lichaam zelf overbrengen? Dan ben je alleen de huur van een vliegtuigje kwijt. Heenvlucht 500 euro of zo, terug (dood weliswaar) 35.000 euro? Logica?