Verongelukte toeristen in Corsica - 5e lichaam ontdekt

AFP
In Corsica is vandaag een vijfde slachtoffer aangetroffen van het ongeval van 10 juni op de GR20. Dat melden de hulpdiensten, die vandaag hun zoekoperaties die sinds 12 juni waren gestaakt, opnieuw hebben opgestart. De identiteit en de nationaliteit van het slachtoffer werden nog niet vrijgegeven; de FOD Buitenlandse Zaken kon nog niet bevestigen of het al dan niet om een Belgisch slachtoffer gaat.

Een groep toeristen werd op 10 juni verrast door een zwaar onweer en een aardverschuiving terwijl ze de GR20 bewandelden. Al zeker drie Fransen en een Belg kwamen daarbij om het leven. Vier anderen, onder wie een Belg, raakten gewond. Minstens een persoon is nog vermist.

De Franse autoriteiten hebben het vijfde slachtoffer nog niet kunnen identificeren, aldus Michael Mareel van de FOD Buitenlandse Zaken. "Wij hebben echter geen weet van Belgische vermisten, dus het is zeer onwaarschijnlijk dat het slachtoffer een Belg is."

De procureur van het arrondissement Bastia verklaarde vandaag aan de pers dat de wandelaars, die "tussen twee berghutten te maken kregen met uitzonderlijke weersomstandigheden, geen fouten maakten en niet onvoorzichtig waren".

De GR20, die Corsica van noord naar zuid doorkruist, wordt beschouwd als een van de zwaarste wandeltochten ter wereld. De aardverschuiving gebeurde op een hoogte van meer dan 1.500 meter, op een van de moeilijkste en gevaarlijkste passages van de route.