Vernielingen door Franse gele hesjes kostten verzekeraars al 200 miljoen euro

AFP
De vernielingen die werden aangericht in de marge van betogingen van de "gilets jaunes" in Frankrijk, hebben de verzekeraars de voorbije maanden al 200 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit een schatting van de Franse verzekeringenfederatie (FFA).

Sinds het begin van de manifestaties en tot en met 16 maart werd 175 miljoen euro uitgekeerd aan ondernemingen, ter vergoeding van geleden schade en exploitatieverlies. Er ging ook 25 miljoen naar particulieren, voor de schade die door de vandalen werd aangericht aan voertuigen en huizen.

De nieuwe schatting houdt ook rekening met de schade van 16 maart, toen gele hesjes in een honderdtal winkels in Parijs vernielingen aanrichten.

Photo News

Jaarcijfers 

Dat deelde de FFA vandaag mee bij de bekendmaking van de jaarcijfers van de verzekeringssector. Natuurrampen kostten de verzekeraars vorig jaar het meest: 3,2 miljard euro. Daarvan werd 1,2 miljard euro uitgekeerd na overstromingen in het departement Aude, nog eens 800 miljoen euro had te maken met een droogteperiode.

Volgens de FFA realiseerde de Franse verzekeringssector vorig jaar een omzet van 220 miljard euro, 4 procent meer dan in 2017. Daarmee zou hij de grootste in Europa geworden zijn, voor de Duitse verzekeraars (202 miljard euro) en de Italiaanse (135 miljard euro). 

Bekijk ook: 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GERARD DE PELECIJN

  Dan ook een nul meer uit uw portemonnee!

 • hasso Naciye

  200 miljoen maar ? Twee keer nieks

 • Olivier van Kerckhove

  Liesbeth Tippels, U snapt zeker niet dat als een verzekeraar moet uitbetalen, dat zij hun premies omhoog zullen brengen en uiteindelijk iedereen hier last zal van hebben.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  die hesjes vandalen zouden zwaar moeten gestraft worden

 • Liesbeth Tippels

  Da's een habbekrats vergeleken met de economische schade door wat er jaarlijks richting belastingparadijzen verdwijnt ! Doe gerust verder, de oorzaak van het protest is vele malen erger dan het gevolg!