Vermogensbeheerder van Bettencourt opnieuw voor verhoor opgepakt

UNKNOWN
Patrice de Maistre, de beheerder van het fortuin van Liliane Bettencourt, is opnieuw voor verhoor opgepakt, daags na de ondervraging van de FRanse minister van Werk Eric Woerth door de politie. Dat kon worden vernomen door bronnen dichtbij het dossier.

Patrice de Maistre, die half juli al eens in voorlopige hechtenis had gezeten samen met drie andere vertrouwelingen van L'Oréal-erfgename Bettencourt, wordt sinds vanochtend door de politie ondervraagd. Zijn naam werd al meermaals vernoemd in deze affaire, die niet enkel de meest gefortuneerde van Frankrijk aan het wankelen brengt, maar ook een minister in de regering van Sarkozy.

Huiszoekingen
Volgens een bron die vertrouwd is met het dossier zal De Maistre geconfronteerd worden met de resultaten van huiszoekingen en met de verklaringen van Eric Woerth, die donderdag op zijn ministerie door de speurder verhoord werd. De minister zou daar alle beschuldigingen ontkend hebben.
 
Patrice de Maistre zou ook opnieuw moeten antwoorden op beschuldigingen over illegale partijfinanciering, die door Bettencourts voormalige boekhouder Claire Thibout werden uitgesproken. (belga/gb)