Vermoedelijke seriemoordenaar van daklozen in Barcelona gearresteerd

Dit is een van de plekken in Barcelona waar een dakloze vermoord werd.
EPA Dit is een van de plekken in Barcelona waar een dakloze vermoord werd.
Een man die ervan verdacht wordt minstens drie daklozen in Barcelona vermoord te hebben, is vandaag gearresteerd. Hij werd opgepakt in Sant Cugat del Valles, een plek aan de rand van de kuststad. Enkele uren eerder was een dakloze in het centrum vermoord teruggevonden, laat de regionale politie van Catalonië weten.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Het lichaam vertoonde tekenen van een gewelddadige dood en werd gevonden in hetzelfde gebied waar de voorbije weken andere daklozen dood aangetroffen werden", voegde een woordvoerster van het korps toe. De slachtoffers hadden stuk voor stuk zware klappen op het hoofd gekregen.

Sinds 19 maart zijn al vier daklozen door geweld om het leven gebracht in Barcelona. Drie van hen werden in de voorbije twee weken vermoord.

De straten zijn grotendeels verlaten sinds de Spaanse regering op 14 maart een lockdown oplegde om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mensen mogen alleen naar buiten om te gaan werken, eten en medicijnen te kopen of om kort met hun hond te gaan wandelen. 

Sinds zondag mogen ook kinderen onder de veertien jaar opnieuw hun huis verlaten. Ze kunnen één uur per dag onder begeleiding van een ouder de buitenlucht opsnuiven.

Lees ook: Aantal nieuwe doden blijft afnemen in Spanje
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.