Vermoedelijke schutter schietpartij in Utrecht zat twee weken geleden nog in cel

Gökmen Tanis
Twitter Politie Utrecht Gökmen Tanis
Gökmen Tanis, de 37-jarige man die ervan verdacht wordt een aanslag te hebben gepleegd in Utrecht, zat tot voor kort in hechtenis. Dat zeggen bronnen aan de Nederlandse zender NOS. Ook is inmiddels duidelijk dat de politie gisterennamiddag een inval heeft gedaan in zijn woning in de wijk Overvecht.

Twee weken geleden moest T. voor drie zaken voorkomen: voor fietsendiefstal, een inbraak in een fietsenwinkel en er was een tussentijdse zitting in een verkrachtingszaak. Volgens het slachtoffer, de 47-jarige Angelique, werd hij een paar dagen daarvoor vrijgelaten. Hij had zes weken vastgezeten, omdat hij bepaalde voorwaarden had geschonden, zegt zij. Nadat zijn advocaat dat had aangevochten, werd hij alsnog vrijgelaten onder voorwaarden. Het Openbaar Ministerie (OM) had zich daar niet tegen verzet. 

Tegen het AD zegt Angelique dat ze gisteren doodsbang was dat Tanis haar zou komen opzoeken. Ze gebruikte regelmatig coke met hem en ze hadden seks, vertelt ze. In de zomer van 2017 zou hij haar hebben verkracht. "Hij is gewoon knettergek, drugsgebruiker, noem maar op. Ik heb de politie al vaker gewaarschuwd. Hij is geen terrorist, maar een psychopaat", aldus Angelique.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Mertens

  Ben eens benieuwd hoelang hij nu daadwerkelijk gaat vastzitten

 • Patrick Voet

  Dus deze crimineel heeft al wel een woning op zijn naam? Straffe gast. En ik maar huren.

 • Denis Stock

  Die man hoort in een verzorgingsinstelling te zijn, waar hij de nodige begeleiding en therapie krijgt en zich kan voorbereiden op terugkeer in de maatschappij. Dergelijke zieke mensen zijn vaak misbegrepen.

 • patrick morel

  Als ik lees wat die gast hier allemaal uitgespookt heeft en hij loopt vrij rond, in Turkije zat hij levenslang in de bak. Spugen op de maatschappij en terzelfdertijd profiteren en leven op kosten van de maatschappij, we zijn softies geworden.