Vermoedelijke daders gifaanval Skripals geïdentificeerd: "Het zijn gewone burgers"

Aleksandr Petrov en Roeslan Bosjirov
REUTERS Aleksandr Petrov en Roeslan Bosjirov
Rusland heeft de twee personen geïdentificeerd die de Britse politie verdenkt van de vergiftiging van de Russische ex-dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin vandaag bekendgemaakt. Volgens de Russische president gaat het om "burgers" en dus niet om leden van de inlichtingendienst.

"We weten om wie het gaat, we hebben hen gevonden. We hopen dat ze zelf in de openbaarheid komen om te vertellen wie ze zijn", zei Poetin op een economisch forum in het uiterste oosten van Rusland. "Het zijn gewone burgers", voegde hij eraan toe. De lezing van Poetin staat haaks op die van de Britse regering. Die denkt dat de mannen onderdeel uitmaakten van de Russische militaire inlichtingendienst.

Een van de twee verdachten heeft woensdag Russische media aangekondigd waarschijnlijk komende week een verklaring af te leggen. Hij werkt naar eigen zeggen voor een farmaceutische bedrijf in Tomsk, berichtte televisiezender Rossiya-24.

Vorige week raakte bekend dat de Britse politie twee Russen in verdenking heeft gesteld in de zaak-Skripal. Het gaat om Aleksandr Petrov en Roeslan Bosjirov, volgens Londen dus twee officieren van de militaire inlichtingendiensten, al gebruikt het tweetal waarschijnlijk valse namen.

Volgens de politie kwam het duo op 2 maart van dit jaar aan op de Londense luchthaven Gatwick, met een vlucht uit Moskou. Ze verbleven eerst in een hotel in Londen. Een dag later gingen ze naar Salisbury, waar Skripal woonde. Op 4 maart vlogen ze vanop Heathrow terug naar Moskou. In de hotelkamer in Londen waar de twee verbleven, zijn sporen gevonden van novitsjok, waarmee de Skripals werden vergiftigd.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marc Baeyens

  Rusland heeft ze geïdentificeerd, gewone burgers --- hahaha. Dat liegen wordt met de dag hallucinanter. Poetin heeft nooit met het onderzoek willen meewerken, en als het begint te spannen vindt hij plots de daders. Wat een charlatan. Die wending bevestigt alleen maar de vermoedens van de Engelsen.

 • Willy Govaert

  Gewone burgers ?? Hoe komen die aan dat vergif ?

 • Meert Dominique

  Oh, het zijn dus geen spionnen of huurmoordenaars. Gelukkig heeft Rusland (bedankt mijnheer Poetin) dit kunnen rechtzetten. Hoe kunnen die Britten zo dom zijn. Eerst de Brexit en nu onschuldige burgers beschuldigen.

 • Don Tessers

  Het waren geen geheim agenten, het waren ook geen ondernemers, het waren ook geen mensen met vervalste paspoorten als misleiding. Londen zoekt als Westerse bondgenoot conflicten met Rusland. Telkens falls flags, want daar is het Westen goed in. Lees de falls flags in Syrië die door het Westen direct als voor waar worden aangenomen.

 • Annemarie Hendrikx

  Ach Poetin .... die denkt echt dat ie hier mee wegkomt... hoe geraakt een “gewone burger” aan novitsjok en weet dit te hanteren????