Ga naar de mobiele website
^ Top

Vermiste Zweedse journaliste dan toch niet teruggevonden in duikboot

De duikboot werd vandaag doorzocht, maar zonder resultaat.
EPA De duikboot werd vandaag doorzocht, maar zonder resultaat.
Van de Zweedse journaliste die verdween na het zinken van een Deense privé-onderzeeboot ontbreekt nog altijd ieder spoor. De Deense politie zei volgens persbureau Ritzau dat bij een doorzoeking van de onderzeeër geen lichaam is aangetroffen.

Het mysterie van de verdwenen vrouw houdt heel Scandinavië in de ban. De kapitein van de boot was gisteren aangehouden op verdenking van moord dan wel doodslag. Hij heeft alle beschuldigingen ontkend.

De achttien meter lange onderzeeboot was in de vroege uren vrijdag bij Kopenhagen gezonken. Kapitein Peter Madsen zei dat hij de 30-jarige Zweedse Kim Wall, die een reportage over hem maakte, de avond daarvoor op een klein eiland in het havengebied van Kopenhagen had afgezet. Alleen gaf Wall daarna nooit meer een teken van leven. Haar vriend gaf haar diezelfde nacht als vermist op. De politie had dan ook sterke vermoedens dat het lichaam van de vrouw op de zeebodem lag. In de onderzeeër van uitvinder Madsen, met andere woorden.

Maar die piste blijkt dus niet te kloppen. De onderzeeboot is gisteren uit het zeven meter diepe water gelicht. Vandaag is het vaartuig doorzocht.

AFP
Peter Madsen werd gisteren al door de politie ondervraagd.
AFP Peter Madsen werd gisteren al door de politie ondervraagd.
EPA1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Rock DJ

    Het is dan toch op kosten van de politie nar boven gehaald. Slimme kerel.

Meld een bug