Vermiste Noorse miljonairsvrouw mogelijk dood

Anne-Elisabeth Hagen
REUTERS Anne-Elisabeth Hagen
Bijna acht maanden na de verdwijning van de Noorse miljonairsvrouw Anne-Elisabeth Hagen (68) heeft de bevoegde politiedienst haar hoofdhypothese gewijzigd. De vrouw werd naar alle waarschijnlijkheid het slachtoffer van een misdrijf, zei politiewoordvoerder Tommy Brøske op een persconferentie in Lillestrøm ongeveer 20 kilometer ten oosten van Oslo. 

Er wordt nu ook onderzocht of ze is vermoord en niet zoals aanvankelijk werd aangenomen werd ontvoerd. Een ontvoering met economisch motief kan echter niet volledig worden uitgesloten. Of de politie verdachten op het oog heeft, wilde Brøske niet kwijt.

Hagen was op 31 oktober 2018 uit haar huis in Lørenskog bij Oslo verdwenen. Sindsdien ontbreekt elk teken van leven van de echtgenote van investeerder Tom Hagen, een van de 200 rijkste mensen van Noorwegen. De speurders brachten begin 2019 de zaak in het openbaar en deelden onder andere mee dat in haar huis een brief met de vraag naar losgeld was gevonden. 

De politie heeft de afgelopen maanden honderden tips ontvangen die voorlopig niet tot een doorbraak in het onderzoek hebben geleid.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mia Boets

    Niemand is nog veilig zoals de nu pas overledengrote oprichter vanPrimark attijd met lijfwachten en ging shovel gekleed om niet herkend te worden. Wat een leven