Vermiste kleuter Deimante (5) met moeder in Litouwen

De vermiste kleuter Deimante Zasytyte (5).
ANP - Privéfoto De vermiste kleuter Deimante Zasytyte (5).
 Het vijfjarige meisje dat zondagmiddag in Maastricht door haar biologische moeder werd meegenomen, verblijft met haar moeder bij familie in Litouwen. De Nederlandse politie heeft op dit moment geen enkele aanwijzing dat Deimante Zasytyte in gevaar is. 

De kleuter werd door haar moeder in het gezelschap van een nog onbekende man weggehaald bij haar pleegmoeder. Deimante woonde al jaren bij het pleeggezin.

Justitie , politie en Nederlandse overheidinstanties zijn bezig om via de lokale autoriteiten met de familie in contact te komen. 

Het Openbaar Ministerie richt zich op het strafrechtelijke deel, het onttrekken aan het wettelijk en bevoegd gezag.  Overheidsinstantie Bureau Jeugdzorg richt zich op de zorg voor het meisje.

De politie spreekt niet van een ontvoering, maar van het onttrekken aan het wettig en bevoegd gezag. Het meisje was door met een rechterlijke machtiging in een pleeggezin geplaatst.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • chris moerman

    ze is bij haar moeder en familie, laat hen nu met rust aub.

  • Frans Vermeylen

    Het kindje is waarschijnlijk beter bij zijn biologische moeder! Geef elke moeder een kans!