Vermiste Joän is weer terecht: “Ze wil nu rust”

Joän Berends is weer terecht.
Politiefoto Joän Berends is weer terecht.
De vermiste Nederlandse Joän Berends (18) is terecht en maakt het goed. Dat bevestigen haar stiefmoeder en een vriendin aan het AD. De politie heeft haar vermissingsbericht inmiddels verwijderd.

De jonge vrouw uit Heteren was sinds eind januari spoorloos. De politie verspreidde op 1 februari een opsporingsbericht over de toen nog minderjarige Joän. Ze werd afgelopen weekend 18 jaar. 

“We hebben zondag een berichtje van haar gehad dat het goed met haar gaat”, zegt de vriendin, die niet bij naam genoemd wil worden. “Joän stuurde ook een foto mee - daarom weet ik zeker dat ze het echt is. We zijn opgelucht. Joän is volgens de vriendin nu bij haar vader en stiefmoeder. “Ze is ook met haar vader naar de politie geweest om te laten weten dat er niet langer sprake is van een vermissing.” Haar stiefmoeder wil er niet al te veel over kwijt. Ze laat weten dat Joän in goede handen is. “Ze wil nu rust", zegt ze.

België

De politie maakte zich lange tijd zorgen om de jonge vrouw, die op 28 januari op de fiets naar haar stageadres in Heteren was vertrokken. Daar werd ook haar fiets aangetroffen. Het vermoeden was dat ze door een vriend was opgehaald en dat ze naar België zouden zijn vertrokken. De verdwijning van Joän zou te maken hebben met familieomstandigheden. Joäns ouders zijn gescheiden. 

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.