Vermiste Duitse rugzaktoerist (28) levend teruggevonden in Australië

De Duitse rugzaktoerist Andreas Karl Wacker (28) liet al sinds woensdag niets meer van zich horen. Zijn familie is doodongerust.
RV De Duitse rugzaktoerist Andreas Karl Wacker (28) liet al sinds woensdag niets meer van zich horen. Zijn familie is doodongerust.
De vermiste Duitse rugzaktoerist Andreas Karl Wacker (28), die sinds vorige woensdag spoorloos was in het westen van Australië, is levend teruggevonden. Dat heeft de Australische politie gemeld. Familieleden van de Duitser waren doodongerust nadat hij niet reageerde op verjaardagswensen. De Australische politie had een opsporingsbericht voor hem verspreid.

De Duitser was vermist sinds hij woensdagavond een fitness verliet in de stad Perth. De politie verspreidde daarop videobeelden waarop Wacker te zien was in een tankstation in Rockingham, even buiten Perth. Hij had geen contact meer met familie of vrienden, gedrag dat volgens hen niet in overeenstemming was met zijn normale doen. Nu bijkt dat de Duitser levend en wel aangetroffen is. De Australische politie vond hem terug in het gebied rond Nannup, waar hij door zou trekken.

Ongeruste familie

Omdat hij echter geen mobiele telefoon op zak had, was het moeilijker voor de man om contact op te nemen met het thuisfront. Zijn familie had in een videoboodschap aan 9News afgelopen weekend nog laten weten dat ze doodongerust waren. “Bel je mama op, of iemand van de familie”, smeekt zijn tante. “Je mama wordt gek, ze slaapt niet meer, we zijn allemaal doodongerust.” 

Het gebied waar de Duitser aan het reizen is, ligt op ongeveer 4000 kilometer van Byron Bay, waar de zoektocht naar de vermiste Belg Theo Hayez (18) nog steeds verdergaat.

Bekijk ook:

Reportage van Telefacts over de verdwijning van Théo Hayez.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nico Dakman

  De lijn tussen profiteur en levensgenieter is wel dun. Blij wel dat hij nog leeft.

 • Christophe Heyndrickx

  Toen ik voor de eerste keer alleen op reis ging, zagen mijn ouders op teletekst dat ik geland was en 10 dagen later kregen ze een kaartje met 'zonnige groeten' op. Geen paniek, geen stress, geen internet, geen gsm, ... maar eum ... lang leve de moderne tijd zeker :-)

 • Kris De Smet

  Gelukkig goed afgelopen !

 • ann Van Damme

  Het is logisch dat ouders ongerust zijn als hun kinderen backpacken. Vooraf duidelijke afspraken maken over contacten tijdens de tocht, kan veel ongerustheid voorkomen.

 • Lucie Barbe

  Amai sommige reacties hieronder, dat zijn ouders ongerust worden kan ik mij goed inbeelden, wij zijn al vergeten dat er pakweg 20 jaar geleden haast geen gsm's waren en nog op iedere hoek van de straat een telefooncel . Denk eens na als je in de wildernis rondtrekt zonder gsm daar zeker geen telefooncels staan en als je gsm bij hebt is er nog altijd een kans je geen netwerverbinding hebt