Vermiste brandweerman (19) levend aangetroffen bijna twee dagen na ramp in China

Bijna twee dagen na de krachtige explosies in de haven van Tianjin, is een brandweerman levend aangetroffen op de rampplek. De 19-jarige Zhou Ti werd vanochtend rond 7 uur plaatselijke tijd gevonden door reddingswerkers, bevestigde een hooggeplaatste van de miljoenenstad aan reporters, meldt NBC News.

De jongeman raakte verbrand aan zijn gezicht en lijkt aan geheugenverlies te lijden, klonk het op een persconferentie. Meer details over de plaats waar hij gevonden werd of over zijn toestand werden niet bekendgemaakt.

De enorme ontploffingen van woensdagavond in de Chinese stad kostten al aan zeker 55 mensen het leven. Circa 700 gewonden worden nog verzorgd in het ziekenhuis.

De precieze oorzaak van de ramp is nog niet bekend. Wellicht werd de brandweer opgeroepen voor een brand in het industriegebied, waarna de eerste ontploffing omstreeks 23.30 uur plaatsvond in zeecontainers in een opslagplaats met gevaarlijke materialen op het terrein van Ruihai Logistics. Seconden later gebeurde de tweede, veel zwaardere explosie.

Zeventien brandweermannen lieten het leven bij de catastrofe. Achttien spuitgasten zijn nog vermist.

AP
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
AP