Vermiste Amerikaanse wetenschapper dood aangetroffen in verlaten bunker op Kreta

Suzanne Eaton verdween vorige week spoorloos toen ze een eind ging joggen.
AP Suzanne Eaton verdween vorige week spoorloos toen ze een eind ging joggen.
Bijna een week na haar verdwijning hebben de Griekse autoriteiten maandagavond op Kreta het lichaam gevonden van de zestigjarige Amerikaanse wetenschapper Suzanne Eaton in een verlaten bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Volgens de eerste aanwijzingen werd de vrouw vermoord.

Speleologen hadden maandag het lichaam van Eaton aangetroffen in een oude militaire bunker, op zo’n elf kilometer van haar hotel. De bunker is gelegen in een gebied waar veel toeristen verblijven. 

De vrouw was werkzaam bij het gerenommeerde Max Planck Instituut voor Moleculaire Celbiologie en Genetica in het Duitse Dresden. Ze was vorige week in Kreta voor een conferentie en verdween spoorloos toen ze op 2 juli haar hotel verliet om een eind te gaan joggen. Toen ze niet terugkeerde, sloegen haar collega’s alarm. 

In haar hotelkamer werden haar paspoort, telefoon, geld en fietsschoenen aangetroffen, maar haar loopschoenen ontbraken, zo meldden haar familie en vrienden eerder op een pagina op sociale media gewijd aan de zoektocht naar de vrouw.

Uit een eerste autopsie bleek vandaag dat de vrouw stierf door verstikking, zo vertelde een politiebron aan Reuters. Een tweede bron vertelde dat ze ook kneuzingen had.

“Het is met enorme droefheid en spijt dat we het tragische overlijden van onze geliefde vriendin en collega Suzanne Eaton meedelen”, zei het Max Planck Instituut in Dresden, waar Eaton werkte als onderzoeksleider, dinsdag in een verklaring. “We zijn diep geschokt en verontrust door deze tragische gebeurtenis. Suzanne was een uitstekende en inspirerende wetenschapper, een liefhebbende echtgenote en moeder, een atlete en een echt fantastisch persoon die door ons allemaal erg graag gezien werd. Haar verlies is ondraaglijk.”

EPA9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Naegels

  Misschien kunnen we een beetje minder zeveren over het klimaat en wat meer aandacht besteden aan het verdwenen normbesef in onze samenleving. Vrouwen durven tegenwoordig amper nog alleen op stap gaan. De permessiviteit en begrip voor de dader zijn duidelijk veel te ver doorgeschoten.

 • Payrick Coeman

  Ik woon er meerdere maanden per jaar en kom er zelden criminaliteit tegen. Maar het toeristisch seizoen brengt 20 keer meer mensen naar het eiland dan er inwoners zijn. En tussen alle koren zit er kaf.

 • Mia Boets

  Sterkte voor defamillie en de wetenschap . Niemand is nog veilig ie eender waar

 • kelly stroobantd

  Er lopen overal vreemde kerels rond en perverse die het niet kunnen laten vrouwen en kinderen lastig te vallen. Er zijn toch prostitués hiervoor ! Ge moet natuurlijk voor betalen .

 • Kai Rombouts

  Leonarda....wie de 3e wereld importeert, wordt de 3e wereld