Vermist New Yorks meisje (16) vermoedelijk door oudere man naar Londen gelokt

Victoria Grabowski
RV Victoria Grabowski
Victoria Grabowski, een 16-jarig meisje uit de wijk Queens in New York, liep zaterdag weg van huis. Volgens de politie nam ze vanuit de JFK-luchthaven in New York het vliegtuig naar Londen. Ze zou daarnaartoe gelokt zijn door een oudere Britse man die ze online leerde kennen.

Na de verdwijning van de tiener ontdekten haar ouders verschillende berichten tussen Victoria en de Britse man. Volgens de familie van het meisje lokte hij haar naar Londen. “Uit de berichten blijkt dat Victoria gefascineerd was door Londen en dat ze graag naar daar wou verhuizen”, vertelt haar oom, Arkadiusz Graboswki, aan de lokale nieuwswebsite qns.com

Pools paspoort

Victoria betaalde de vlucht contant en gebruikte hoogstwaarschijnlijk haar Poolse paspoort om naar Londen te vliegen. De familie heeft geen idee hoe ze aan het geld voor het vliegticket kwam. 

Een vriendin van de familie plaatste maandag een bericht op Facebook met de oproep om mee te helpen zoeken naar het meisje. Politiediensten in New York en Londen werken samen om Victoria terug te vinden. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erik Woeter

    Hoe zou een minderjarige de VS kunnen verlaten zonder familielid en paspoort en visum? De titel is weer goed.