Verloren ring uit VS duikt 47 jaar later op in Fins bos

Groot raadsel: ring verloren in Amerika, maar duikt 47 jaar later op in Fins bos.
WGME Groot raadsel: ring verloren in Amerika, maar duikt 47 jaar later op in Fins bos.
Na maar liefst 47 jaar heeft Debra McKenna haar waardevolle ring terug. De 63-jarige vrouw verloor het sieraad in 1973 in de Amerikaanse staat Maine tijdens een bezoek aan een winkelcentrum. Ze dacht dat ze hem nooit meer ging terugzien. Na al die jaren duikt de ring echter op... in een Fins bos, zo'n 6.000 kilometer verderop.

De vrouw verloor de ring, die ze kreeg van haar geliefde Shawn, in een shoppingcenter in Portland nadat ze hem uitdeed om haar handen te wassen. Tevergeefs ging ze terug, want de ring was verdwenen. Merkwaardig genoeg duikt de ring, 47 jaar later, op in een Fins bos. 

Debra McKenna & Shawn
WGME Debra McKenna & Shawn

Naam gegraveerd

In de ring stond de naam van haar geliefde Shawn en het jaar waarin hij afstudeerde gegraveerd: Morse High School, 1973, S M. De vrouw is haar hele leven samen geweest met Shawn, die jammer genoeg drie jaar geleden overleed aan kanker.

Metaaldetector in Fins bos

Twee weken geleden ontving ze haar ring opeens met de post. Marko Saarinen, een oplettende metaalwerker, vond het sieraad toen hij met zijn metaaldetector door een bos liep.

Na enig onderzoek nam de vinder contact op met de Morse High School en bemachtigde hij de adresgegevens van Debra om haar het sieraad terug te bezorgen. 

Hoe de ring uiteindelijk in Finland terechtkwam, is een groot raadsel voor de vrouw.

WGME2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • emiel wouters

    Ja dat heb je als de aarde beeft. Dan vliegt een stukje Amerika tot in Finland. en een deel van Finland in China. Een geluk dat het niet verdwenen is in de zakken van...

  • jef Joossens

    De ring ziet er nog goed uit na al die jaren maar ik moet er ook meteen bij zeggen dat de dame op haar 63 er ook nog heel goed uitziet. Je zou ze geen 63 geven.