Verloofde van Khashoggi roept op om vrijdag samen in Medina te bidden voor vermoorde journalist

Hatice Cengiz woonde onlangs nog een eredienst voor Khashoggi bij in Istanbul.
AFP Hatice Cengiz woonde onlangs nog een eredienst voor Khashoggi bij in Istanbul.
Hatice Cengiz, de verloofde van de vermoorde journalist, roept moslims wereldwijd op om komende vrijdag te bidden voor Jamal Khashoggi. Ze nodigt moslims daarbij vooral uit in de Moskee van de Profeet in de Saudische stad Medina, Khashoggi zijn geboortestad.

De Turkse vrouw deelde op Twitter haar verzoek in het Arabisch, Turks en Engels. 

Eerder schreef ze al: “Ze hebben je gedood en je lichaam in stukken gehakt. Daardoor zijn ik en je familie beroofd van jou en je begrafenis in Medina zoals je zelf wenste.” Het stoffelijk overschot van Khashoggi werd inderdaad nog niet teruggevonden. Bovendien kondigden de Turkse autoriteiten aan dat ze de zoektocht naar het lichaam zullen stopzetten nadat ze resten van zuur en andere chemicaliën vonden in de tuin van de Saudische consul in Istanbul. Vermoedelijk werden de resten van het lichaam van Khashoggi daarheen gevoerd en vervolgens opgelost.

“Ik kan onmogelijk uiten hoe groot mijn verdriet is over het voorgoed verdwijnen van je lichaam Jamal”, tweette de verloofde van Khashoggi na het nieuws. “Daardoor kunnen we niet bidden voor jou tijdens je begrafenis. Zijn jouw moordenaars eigenlijk wel mensen?”

Internationale druk

De moord op Khashoggi is internationaal nieuws en ook binnen politieke kringen ging het nieuws niet onopgemerkt voorbij. Zo spraken Amerikaans president Trump en Turks president Erdogan elkaar nog afgelopen weekend in Parijs. Een functionaris van het Witte Huis bevestigde later dat de twee mannen het onder andere hadden over de moord op de journalist. Daarop waarschuwden de VS dat de schuldigen zware sancties boven het hoofd hangen.

De internationale druk op Saudi-Arabië en zijn bondgenoten groeit. Intussen wordt het gerechtelijk onderzoek naar de daders wel voortgezet door het Turks onderzoeksteam.

Hatice Cengiz
AFP Hatice Cengiz5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Berthie Gijsen

  Beter bidden voor de kinderen die dagelijks vermoord worden in Syrië en andere landen.Die tellen niet zeker in deze corrupte wereld vol huichelaars.

 • paola nerozzi

  De waarheid zal nooit naar boven komen nu doen ze zogezegd onderzoek maar zal niks uitmaken en we hebben er niks mee te maken

 • Patrick Wauters

  Als je voor iemand bid komt alles inorde natuurlijk !

 • Nisrine Harb

  Dus de moordenaar gaat er van door omdat de lichaam van de slachtoffer opgelost werd met zuur? In wat voor een oneerlijke wereld leven wij!? De rijken vermoorden en worden niet bestraft maar ohwe als een arme het omgekeerde doet dan word hij zsm bestraft!!!

 • jos beverke

  Bidden zal niet veel meer helpen want voor Saudie Arabie is de zaak letterlijk en figuurlijk opgelost !