Verkrachters steken 16-jarig meisje in brand na 'straf' van 100 sit-ups en boete van 625 euro

Protest tegen de verkrachting van een achtjarig meisje in Kathua en een tiener in Unnao eerder dit jaar.
REUTERS Protest tegen de verkrachting van een achtjarig meisje in Kathua en een tiener in Unnao eerder dit jaar.
In India zijn na de verkrachting van en de moord op een 16-jarig meisje veertien verdachten opgepakt, zes anderen zijn voortvluchtig. Dat deelden de autoriteiten van de deelstaat Jharkhand mee. 

Het meisje werd gisteren in haar woning in het district Chatra na een groepsverkrachting de nacht daarvoor levend verbrand, verklaarde de districtschef van Chatra, Jitendra Kumar Singh.

Volgens familieleden van het slachtoffer zouden vier mannen het meisje donderdagavond op een huwelijksfeest hebben ontvoerd. Op een afgelegen plaats zouden ze haar verkracht hebben. Nadat de vader van het meisje klacht had neergelegd bij de dorpsraad hadden de verdachten een straf van honderd sit-ups en een boete van omgerekend 625 euro gekregen, zei Singh. 

Uit woede over de klacht van de vader waren de mannen de woning van het gezin binnengedrongen, overmeesterden de gezinsleden en overgoten het meisje met brandstof waarna ze in brand werd gestoken.

Eerder hadden berichten over de verkrachting van en de moord op een achtjarig kind in de noordelijke deelstaat Jammu en Kashmir en andere gevallen van seksuele aanranding van jonge meisjes voor ophef gezorgd.

De Indiase regering heeft onlangs strengere straffen voor seksueel geweld tegen kinderen goedgekeurd. Mannen, die wegens verkrachting van meisjes onder de twaalf jaar veroordeeld werden, kunnen nu ook de doodstraf krijgen. 
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guellord Nyembo

  Wat zijn dat voor barbaren?, het is te hopen dat men wraak neemt, en het heft in eigen handen neemt, want een rechtstaat is het niet.

 • Bernaerts Diane

  "Nadat de vader van het meisje klacht had neergelegd bij de dorpsraad".... ja, hallo! Waarom ging die vader niet naar de politie?

 • johanneke li

  ik vrees dat de cultuur in India wel zo eentje is waar dochters niet echt welkom zijn, waardoor er een overschot aan mannen is tov het aantal vrouwen. het kaste-systeem is ook niet bevorderlijk voor sociale omgang, dan krijg je een volledig scheefgetrokken maatschappij...

 • Jonas Buyle

  Ze vonden hun straf van sit ups en 150 euro pp zo onrechtvaardig dat ze met 20 man zijn teruggekeerd om hun slachtoffer van 16j levend in brand te steken. Please we mogen wel wat trotser zijn op onze cultuur en kritischer zijn tegenover zulke culturen. En er voor zorgen dat zulke zieke mensen hier zo min mogelijk rondlopen en die da hier wel rondlopen onze cultuur opleggen of maatregelen treffen.

 • Jo Witters

  India ook een land waar door de religieuze domheid de vrouwen als bezit van de mannen worden aangezien.