Verkoolde Franse jogster Alexia Daval (29) werd gewurgd

afp
De 29-jarige Alexia Daval die begin deze week dood is teruggevonden in het stadje Gray, in het oosten van Frankrijk, was gewurgd. Dat vernam het Franse persagentschap AFP uit bronnen dicht bij het onderzoek. De vrouw verdween een week geleden nadat ze was gaan joggen. Haar lichaam werd enkele dagen later verkoold teruggevonden onder de struiken.

Donderdag vond een autopsie plaats op het lichaam van de vrouw. Uit de eerste resultaten blijkt nu dat de vrouw is gewurgd. Er zouden wel geen sporen van verkrachting gevonden zijn.

De procureur van Besançon, Edwige Roux-Morisot, wil de informatie niet bevestigen. Zij geeft pas maandag een persconferentie.

Gisteren en vandaag lopen in verschillende Franse steden en dorpen honderden vrouwen ter ere van de 29-jarige Alexia Daval, die vermoord werd tijdens het joggen, en tegen agressie jegens vrouwen.
epa Gisteren en vandaag lopen in verschillende Franse steden en dorpen honderden vrouwen ter ere van de 29-jarige Alexia Daval, die vermoord werd tijdens het joggen, en tegen agressie jegens vrouwen.
Bloemen en kaarsen voor het restaurant van de ouders van de vermoorde Alexia Daval in het Franse Gray.
afp Bloemen en kaarsen voor het restaurant van de ouders van de vermoorde Alexia Daval in het Franse Gray.