Verkeerscontrole loopt uit de hand: agent werkt ongehoorzame vrouw spectaculair tegen de grond

RV
Geen alledaagse verkeerscontrole in Californië vorige zondag: een vrouw werd spectaculair tegen de grond gegooid door een agent omdat ze zich “te veel moeide met de situatie”. De beelden van de pittige interventie zijn nu viraal gegaan. Eerst ziet u de situatie vanuit het standpunt van de moeder, op het eind van het filmpje volgt ook nog een bodycamopname vanuit de politiewagen. 

De politie zette rond 19.45 uur de donkere Nissan van Mea Thomas aan de kant. Er bleek een probleem te zijn met het inschrijvingsbewijs, waardoor de wagen getakeld moest worden. Omdat de vier inzittenden het voertuig weigerden te verlaten, werden ze aangehouden.

Intussen waren ook de zus en de moeder van Mea ter plaatse gekomen. De twee dames begonnen vrij snel de confrontatie te filmen. Deshaunna Payne benadrukte dat er wel degelijk 14 dollar voor de inschrijving betaald was en dat ook de verzekering in orde was.

“Waar was geweld voor nodig?”
De agenten maakten duidelijk dat de twee weer in hun wagen moesten gaan zitten, maar daar had dochter Cherish geen oren naar. Ze stapte op een politieman af, maar die grabbelde haar armen vast en smeet haar met een fameuze heupworp tegen de grond.

“Waar was dat geweld voor nodig? Hij was drie keer zo breed”, vroeg Payne zich af. “Ik ben nadien zelf een beetje agressief geworden, ja. Als je kind in gevaar is, komt de leeuwin in je naar boven. Als moeder wil je je dochter beschermen.”

Payne en haar beide dochters werden gearresteerd, net als nog een andere inzittende. Ze worden onder meer beschuldigd van verzet bij de arrestatie, obstructie van het onderzoek en openbare dronkenschap. Volgens de familie was het echter de agent die zijn boekje te buiten ging, ze eisen dan ook een passende straf voor hem.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN BRUSSEL

  tja Paul mensen denken nu eenmaal dat ze mogen dien wat ze willen. als ze hadden meegewerkt was er niets aan de hand. en als alles was betaald hadden ze zeker geen problemen gehad.

 • frank daemers

  De politie moet meer zo actie ondernemen ,zo krijgen ze het respect dat ze verdienen het zijn onze beschermers.

 • paul van de velde

  Deze criminele agent moet direct geschorst worden voor het misbruiken van zijn functie. En zo lopen er hier ook wel een paar rond van dat soort .

 • raf peeters

  Was ze niet weerspannig was het niet gebeurd ,je hebt nu eenmaal te luisteren en de verzoeken op te volgen ,doe je 't niet moet je de gevolgen dragen,ze worden zo getraind.

 • William Van den Berghe

  Als je je niet normaal kunt gedragen dan komt dit ervan. Moet nadien niet komen bleiten.