Verkeerschaos rond Parijs houdt aan door staking tegen pensioenhervorming

Rondom Parijs stond vanmorgen 600 kilometer file, dubbel zoveel als normaal.
AFP Rondom Parijs stond vanmorgen 600 kilometer file, dubbel zoveel als normaal.
De aanhoudende staking tegen de pensioenhervorming in Frankrijk heeft in de omgeving van Parijs ook maandag honderden kilometers file veroorzaakt. Rond 8 uur 's morgens stond er 600 kilometer file, zegt verkeersdienst Sytadin. Normaal is dat de helft.

Ook vandaag zijn er stakingen in de Parijse metro en de voorstadstreinen. Het is al de vijfde dag op rij dat er grote hinder is voor het openbaar vervoer. Ook het internationale verkeer is beperkt. Volgens de Franse spoorwegmaatschappij SNCF rijdt slechts een vijfde van de TGV's of hogesnelheidstreinen. 

De komende dagen is weinig beterschap in zicht. De staking is gericht tegen de pensioenhervorming van de centrumregering van de Franse president Emmanuel Macron. Voor dinsdag hebben de vakbonden opgeroepen tot nieuw massaprotest. Woensdag wil premier Edouard Philippe de plannen gedetailleerd voorstellen. De pensioenhervorming is een van de prioritaire projecten van Macron.

Ook pendelaars die het openbaar vervoer gebruiken ondervinden grote hinder.
REUTERS Ook pendelaars die het openbaar vervoer gebruiken ondervinden grote hinder.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Roland Foelen

    Het word tijd dat ze hier in België ook gaan reageren.