Verkeerschaos in Parijs door betoging tegen afschaffing kerstmarkt

De betogers belemmerden op belangrijke verbindingswegen het verkeer.
AFP De betogers belemmerden op belangrijke verbindingswegen het verkeer.
Marktkramers hebben deze ochtend rond Parijs het verkeer geblokkeerd uit protest tegen het afschaffen van de kerstmarkt op de Champs-Elysées. De betogers belemmerden op belangrijke verbindingswegen het verkeer door met een slakkengang te rijden of door rijbanen te blokkeren. De acties hebben volgens Franse media tot buitengewoon lange files geleid.

De 'koning 'van de marktkramers' Marcel Campion had opgeroepen het verkeer naar Parijs vanaf 06.00 uur stil te leggen om te protesteren tegen het besluit van de gemeente op te houden met de kerstmarkt. Volgens Campion gaan daardoor 2000 banen verloren en verliest de Franse hoofdstad een attractie die sinds 2008 aan het einde van het jaar bijna 15 miljoen bezoekers trekt. Volgens marktkramers vindt burgemeester Anne Hidalgo de markt uit de tijd en zouden er te veel spullen uit het buitenland worden aangeboden.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Flanders

  Hahaha de ironie. Alle buitenlanders moet je toelaten maar er zouden te veel buitenlandse producten verkocht worden. Als het kind maar een naam heeft.

 • Ramon Simon

  Religie en cultuur zijn nauw verbonden maar de religieuze betekenis is verloren gegaan en nu behoort dit tot ons cultureel erfgoed. Een kerstmarkt is zo'n typisch cultureel gebeuren waar veel mensen naar toe gaan zonder dat dit een religieuze betekenis heeft. Een kerstboom zetten we omdat het leuk is, maar geen kerststal. Binnen 50 jaar als de blanken in de minderheid zijn zal het plezant worden.

 • Yassa Lajja

  Dit komt ook door de agressieve repressieve houding van Frankrijk tegen alles wat met het geloof te maken heeft

 • vandekempen bart

  ook hier schaft men in vele gemeentescholen, bvb. hier in de buurt, kerststal en kerstboom en paasklok af, want das te christelijk en werkt je weet wel wie op de heupen.

 • Diane Bernaerts

  Geen sinterklaas, geen kerstbomen? Leeft Fons Baert in een parallelle wereld waar dat plots allemaal afgeschaft is?