Verkeerd lichaam begraven

thinkstock
Een Zwitserse familie heeft door een blunder van de begrafenisondernemer een verkeerd lichaam begraven. De begrafenisondernemer in het Zwitserse kanton Valais nam het verkeerde lichaam  uit het mortuarium van het ziekenhuis mee, meldde de krant Le Nouvelliste maandag.

De fout kwam aan het licht toen een andere begrafenisonderneming een lichaam kwam ophalen. Zij zagen dat het identificatiebandje dat aan het stoffelijk overschot hing, niet overeenstemde met hun gegevens. Volgens Patrick Quarroz van de ziekenhuisassociatie van valais/Wallis is een soortgelijke fout nooit eerder voorgekomen.

De familie, wiens identiteit niet bekend werd gemaakt, hield nietsvermoedend een uitvaartsplechtigheid. De rouwende familie werd zwaar op de proef gesteld toen ze werden ingelicht over de flater. Hun dierbare koos voor een begrafenis en niet voor een crematie. De begrafenisonderneming kon zo de kist opgraven en de kist met het juiste lichaam een laatste rustplaats geven. Hun collega's kregen de bovengehaalde kist mee.

Het voorval doet denken aan een incident in Brussel van twee jaar geleden. Een hoogbejaarde bewoonster van een rusthuis in Sint-Lambrechts-Woluwe werd per vergissing gecremeerd, terwijl het de bedoeling was om het lichaam van de vrouw bij te zetten in de familiegrafkelder op het kerkhof van Bonlez in Waals-Brabant. Een begrafenisonderneming had in het mortuarium van het ziekenhuis zich vergist van lichaam.  Het lichaam van de bejaarde vrouw werd gecremeerd en de assen verstrooid. Haar familie diende klacht in.