Verhofstadt daagt Salvini uit voor debat: “Mensen hebben het recht om uw duivels plan te kennen”

EPA
Europees liberaal fractieleider Guy Verhofstadt daagt Italiaans vicepremier Matteo Salvini uit voor een debat. In een videoboodschap op Twitter wijst Verhofstadt op de banden tussen radicaal-rechts in Europa en Rusland. Hij vindt dat Salvini als leider van extreemrechts in Europa klaarheid moet scheppen. "Mensen hebben het recht te weten welk duivels plan u (Salvini, red.) in gedachten hebt", aldus Verhofstadt. 

Met het opstappen van FPÖ-leider Heinz-Christian Strache in Oostenrijk zwellen de geruchten en mediaberichten over de banden tussen extreemrechts in Europa en het Rusland van Vladimir Poetin verder aan. Liberaal fractieleider in het Europees Parlement Guy Verhofstadt vindt dat extreemrechts daar nu eens klare wijn over moet schenken. In een videoboodschap op Twitter daagt hij Italiaans vicepremier Matteo Salvini daarom uit voor een debat over de kwestie. 

"Ik had al een debat met Conte, maar we weten allemaal dat u de echte leider bent van de Italiaanse regering. U zet zichzelf ook in de markt als leider van extreemrechts in Europa. Omdat u en uw rechtse vrienden Marine Le Pen, Strache en Orban samenzweren met Poetin en door hem betaald worden om Europa kapot te maken, daag ik u uit voor een debat. Mensen hebben het recht te weten welk duivels plan u in gedachten hebt. Zeg maar wat u wil doen, een debat in Brussel of Italië, ik zal er zijn", aldus Verhofstadt.
56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Cornelissen

  Het zou goed zijn moest Europa verplichten dat alle strekkingen inclusief de europafielen eens hun perfecte samenleving neerpennen. Zo weten de kiezers waar ze naar toe willen en is het duidelijk wie wat nastreeft.

 • jef pedal

  Sommige reacties hier. Jullie willen Europa kapot? Beseffen jullie niet dat je lonen pensioenfondsen en ook je kapitaal Europa is. Als europa verwoest wordt zal ook je bankrekening pensioen ed met 40-80% devalueren. En de volgende 2 generaties kinderen en kleinkinderen zullen in grote armoede leven en er is geen weg terug, leuk vooruitzicht extreem rechts stemmers. En neen ik ben niet links ik stem zelfs midden rechts, maar eu kapot is je eigen leven voor 50 jaar kapot

 • leppens victor

  Verhofstadt,als dat al niet het meest walgelijke is wat de de Belgische politiek voortgebracht heeft,dan komt hij toch met stip in aanmerking voor een eervolle podiumplaats. mvg.

 • Roland Vanlerberghe

  Ik heb een vermoeden dat het plan van de EU veel gevaarlijker is dan dat van Salvini, enkele kernwoorden die aanleiding zijn tot dat vermoeden en die op internet terug te vinden zijn in relatie tot de EU zijn, ...Bilderberg, NWO, Goldman-Sachs, BIS, World Economic Forum, etc.

 • peter servranckx

  Kan u misschien het plan van de EU uitleggen ? Want niemand van de gewone bevolking weet wat jullie eigenlijk allemaal beslissen