Verenigde Staten leggen Raúl Castro sancties op

AFP
De Verenigde Staten hebben de vroegere Cubaanse president Raúl Castro sancties opgelegd vanwege steun aan het regime in Venezuela. Ook de kinderen van de broer van Fidel Castro krijgen strafmaatregelen, zij mogen  hierdoor de VS niet meer in.

"Als opperbevelhebber van de strijdkrachten van Cuba is Castro verantwoordelijk voor de acties van Cuba om het voormalige Maduro-regime in Venezuela te ondersteunen door geweld, intimidatie en repressie", laat de Amerikaanse minister Mike Pompeo van Buitenlandse Zaken in een verklaring weten.

Door samen te werken met inlichtingenofficieren van Maduro zijn Cubaanse veiligheidstroepen volgens de VS betrokken geweest bij grove mensenrechtenschendingen, waaronder marteling. De Amerikanen zien Maduro niet meer als legitiem leider van Venezuela en steunen oppositieleider Juan Guaidó. Die riep zichzelf uit tot interim-president.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Om zich te kunnen herinneren aan wie hij in het verleden reeds sancties heeft opgelegd moet Trump volgens mij iemand in dienst hebben die deze lijst bijhoud. Zijn geheugen is toch blijkbaar niet het beste [in sommige gevallen tenminste].

 • danny janssens

  trump is goed bezig een nieuw koude oorlog te starten, maar Poetin is gelukkig geen doetje

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Sinds Trump aan het roer staat heeft hij boel met zowat iedereen. Er zijn er die beweren dat Trump de eerste president is die geen oorlog heeft gemaakt. Fout. 1/Een handelsoorlog is ook een oorlog. 2/. Buiten Clinton en Obama waren er nog andere presidenten.

 • wim Vanhecke

  Men zou beter de VS eens sancties opleggen

 • Luke Vincke

  Is er een land aan wie de VS nog geen sancrties hebben opgelegd? Oh ja, aan hun vazalstaten van de EG en de NAVO natuurlijk die zo al naar hun pijpen dansen.