Verdwenen Salvator Mundi van Da Vinci “bevindt zich op luxe jacht”

ap
Een kunstexpert denkt te weten waar Leonardo da Vinci's 'Salvator Mundi' is gebleven. Het schilderij dat anderhalf jaar geleden voor 450 miljoen dollar werd geveild en sindsdien spoorloos is, zou hangen op een superluxe jacht van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

Het portret van Jezus als 'Redder van de wereld' werd in november 2017 het duurste schilderij ter wereld. Volgens verschillende media deed de Saudische prins Badr bin Abdullah bin Farhan, een familielid van kroonprins Mohammed bin Salman, het hoogste bod in opdracht van de autoriteiten in Abu Dhabi.

Het schilderij zou naar verluidt komen te hangen in het Louvre Abu Dhabi, maar daar is het nog altijd niet te zien. Volgens een kunstexpert van het doorgaans goed ingevoerde Artnet is het de bedoeling dat de Salvator Mundi op termijn naar Al-Ula in Saudi-Arabië verhuist, waar een cultureel centrum moet verschijnen.

Tot die tijd blijft het schilderij aan boord van de 134 meter lange Serene. Het schip lag volgens persbureau Bloomberg eind mei voor de kust van de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh in de Rode Zee.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gustaaf carpels

  Tja als je maar geld genoeg hebt hebt kom je blijkbaar met alles weg he

 • Stefaan De Vos

  En dan ophangen in een in zee mogelijk vergankelijk schip van enkele honderden miljoenen...

 • Thomas Anderson

  Kunst is waard wat de zot er voor geven wil!

 • Lewis De Leeuw

  Bijna een half miljard dollar voor een schilderij waarvan een foto identiek hetzelfde toont... Helemaal van de pot gerukt.