Verdwenen Australische vrouw (25) na vier maanden teruggevonden in half bevroren Canadees meer

Alison Raspa.
rv Alison Raspa.
Het lichaam van een vermiste Australische vrouw is vier maanden na haar verdwijning teruggevonden in een deels bevroren meer in Canada. De vrouw werd sinds 23 november vermist in het plaatsje Whistler aan het Alpha Lake.

De vrouw, de 25-jarige Alison Raspa uit Perth, woonde sinds begin 2017 in Whistler, dat in een populair skigebied ligt. De vrouw werkte in de plaatselijke toerismesector en werd voor het laatst gezien op de avond van 22 november terwijl ze een restaurant verliet op zo’n vijf kilometer van het Alpha Lake, waar haar lichaam afgelopen vrijdag gevonden werd door voorbijgangers. Maanden geleden werd haar telefoon al in de buurt van het meer gevonden.

Doodsoorzaak nog niet bekend

Afgelopen vrijdag zagen voorbijgangers een lichaam in het deels ontdooide meer en belden ongerust de politie, die samen met de brandweer de resten van de vrouw uit het water haalde en voor onderzoek naar de lijkschouwer overbracht. Inmiddels heeft de politie bevestigd dat het om Alison Raspa gaat. “De brandweer en lijkschouwer bevestigen dat er menselijke resten gevonden zijn aan de noordkant van het gedeeltelijk bevroren Alpha Lake. De doodsoorzaak staat nog niet vast, maar het lijkt niet om een verdacht overlijden te gaan”, klonk het in een verklaring. 

De politie roept de lokale bevolking op om zich te melden als ze bijkomende informatie hebben.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gaston FOUBERT

    Als je iemand die niet kan zwemmen in het water duwt zijn er ook geen sporen van geweld. Dit kan de perfecte moord zijn.

  • Lia Schuijt

    Natuurlijk geen verdacht overlijden aangezien kneuzingen Ed na zo lang in het water niet meer zichtbaar zijn. Dus hoeft er verder nergens naar gekeken worden. RIP girl.