Verdachte verdwenen Maëlys (9) erkent: "Het meisje is in mijn auto geweest"

Afgelopen weekend werd een nieuwe zoekactie op poten gezet, maar een week na haar verdwijning is er nog altijd geen spoor naar Maëlys.
AFP & RV Afgelopen weekend werd een nieuwe zoekactie op poten gezet, maar een week na haar verdwijning is er nog altijd geen spoor naar Maëlys.
De 34-jarige man die gisteren opnieuw in voorhechtenis werd geplaatst in de mysterieuze verdwijningszaak van het negenjarige Franse meisje Maëlys, heeft erkend dat het kind in zijn auto is geweest. Dat heeft zijn advocaat gezegd. Er is ook een DNA-spoor teruggevonden.

Dat spoor bevond zich op het dashboard van de Audi A3 van de 34-jarige man, maar volgens de advocaat van de verdachte bestaat er nog "een zeer kleine mogelijkheid dat het erfelijk materiaal niet van Maëlys is". Het DNA-spoor was vermengd met DNA van de man zelf en zou mogelijk via een ander persoon op het dashboard terechtgekomen zijn.

Volgens de regionale krant Le Dauphiné Libéré is er alvast geen DNA gevonden op het T-shirt en de schoenen van de man die even naar huis was geweest om een andere short aan te trekken "omdat er wijn was op gemorst". De speurders verklaren echter dat ze die korte broek niet gevonden hebben.

Alle ramen open

Terwijl de verdachte - een vriend van de vader van Maëlys en de bruidegom - in alle toonaarden zijn onschuld staande houdt, erkent hij wel dat het meisje in zijn Audi is geweest, maar dat door een "jammerlijke samenloop van omstandigheden", zegt zijn advocaat. Het meisje was samen met een jongetje op de achterbank gekropen om te zien of de hond (van de verdachte) niet in de koffer zat.

Alle ramen van de Audi, die vlak bij de feestzaal werd geparkeerd, stonden open, aldus nog de advocaat van de man. De auto werd na het huwelijksfeest trouwens grondig gereinigd, volgens de verdachte met het oog op een verkoop. Hij wordt intussen beschuldigd van ontvoering en vrijheidsberoving van een minderjarige jonger dan vijftien jaar.

Maëlys is intussen al een hele week zoek. Het kind verdween in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een huwelijksfeest in Pont-de-Beauvoisin, in het Franse departement Isère.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Samuel Peeters

    En eerst heeft hij met haar niets vandoen, daarop vinden ze in zijn auto DNA... Die man is er gloeiend bij. Vrijlaten en zijn doen en laten nagaan. Hij zal wel terugkeren naar de plaats van misdaad...

  • Lien Wuobrev

    Hij had schrammen (krabbels?) op zich, zogezegd omdat ie in de tuin had gewerkt (wat ie volgens kennissen/familie nooit doet), hij was toevallig rond het tijdstip van de verdwijning een tijdje weg, heeft toevallig zijn auto grondig gewassen, en nu is er toevallig dna gevonden in zn auto... Hopelijk vinden ze haar snel.... Het is hier 1 en al bos, rivier, vijver, veel verlaten schuren en hutten, ze kan gelijk waar zijn.