Verdachte van moord op stripper mag zichzelf verdedigen: "Ik had 99,9 procent op school"

AP
Terry Speaks (42) wordt ervan verdacht een stripper uit een club in New Orleans te hebben doodgestoken en haar lijk in stukken te hebben gesneden. Speaks staat nu terecht voor die afschuwelijke feiten uit 2012 in Kenner. Merkwaardig daarbij is dat Speaks verkregen heeft dat hij zichzelf mag verdedigen. Geen goed idee, vond de rechter nochtans. Speaks zelf vond van wel: "Ik had 99,9 procent op de middelbare school".

Samen met zijn toenmalige vriendin, Margaret Sanchez, zou Terry Speaks de 24-jarige stripper Jaren Lockhart uit de Bourbon Street club gelokt hebben, haar neergestoken hebben en daarna haar lijk versneden hebben om het te dumpen in de Golf van Mexico. De twee verdachten krijgen een apart proces. Ze pleiten beiden onschuldig.

Speaks kiest ervoor om geen advocaat onder de arm te nemen. "U begrijpt dat ik dat geen goed idee vindt", zei rechter Stephen Grefer hem. Maar Speaks, met zijn 30 cm dik dossier bij zich, antwoordde dat hij met 99,9 procent afstudeerde aan de middelbare school, dat hij het goed deed op de algemene testen, dat hij manager geweest is en "een beetje" vertrouwd was met de rechtsregels.

"Begrijpt u dat uzelf verdedigen bijna altijd onverstandig is en schadelijk voor u kan zijn?" vroeg de rechter. Speaks antwoordde dat hij daarvan op de hoogte was. De rechter stond toch toe dat Speaks zichzelf zal verdedigen op zijn proces, maar wees hem ook twee hulpadvocaten toe.