Verdachte van explosie Lyon in verdenking gesteld en opgesloten

De man die bekentenissen heeft afgelegd in verband met de explosie van vorige vrijdag in Lyon is in verdenking gesteld en opgesloten, zo heeft het parket van Parijs vandaag bekendgemaakt. Bij de explosie, in het centrum van de Franse stad, raakten veertien mensen gewond. Eerder was er sprake van dertien doden.

Mohamed Hichem M., een 24-jarige Algerijn, werd maandag opgepakt en vastgezet in het belang van het onderzoek. Woensdagavond raakte al bekend dat de man bekentenissen had afgelegd, en gisteren werd bekend dat hij trouw had gezworen aan de jihadistische terreurorganisatie IS. 

De dader had een zak met TATP-springstof voor een bakkerij in hartje Lyon neergezet en was daarna per fiets langs dezelfde weg teruggekeerd als hij was gekomen. Dankzij veiligheidscamera's was een deel van zijn traject te volgen. Ook werd een DNA-spoor gevonden.

Ook de broer en de ouders van de verdachte werden ondervraagd, maar zij werden gisteren vrijgelaten. 

De man verscheen vandaag voor een onderzoeksrechter die hem in verdenking heeft gesteld voor “criminele bendevorming met terroristisch motief” en “aanmaak van explosieven in verband met het plegen van terreur”. Tevens plaatste de magistraat de Algerijn in voorlopige hechtenis.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.