Verdachte van dodelijkste aanslag uit geschiedenis van Somalië ter dood veroordeeld

Beelden van de aanslag op 14 oktober 2017 in Mogadishu.
EPA Beelden van de aanslag op 14 oktober 2017 in Mogadishu.
In Somalië is de man die verantwoordelijk was voor de bloedige aanslag in de hoofdstad Mogadishu in oktober 2017 vandaag door een militaire rechtbank ter dood veroordeeld. Volgens de rechters stond de 23-jarige Hassan Adan Isaq aan het hoofd van de terreurcel die de bomaanslag organiseerde. De aanval was de dodelijkste ooit uit de geschiedenis van Somalië en kostte aan 512 mensen het leven.

Een tweede beschuldigde werd bij verstek veroordeeld tot levenslang. Hij zou gezorgd hebben voor het voertuig dat bij de aanslag werd gebruikt. Een derde man kreeg drie jaar cel omdat hij de vrachtwagen in kwestie zonder problemen doorliet aan een controlepunt. Twee andere beschuldigden werden vrijgesproken.

De aanslag van 14 oktober werd niet opgeëist, maar volgens de autoriteiten zat de islamitische militie al-Shabaab achter het bloedbad. De soennitische extremistische groep heeft banden met het terreurnetwerk al-Qaida en strijdt al jaren voor een islamitische staat in Somalië.

AFP
Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Piet Fluwijn

    Wat anders dan in België! Die rechters zouden hier van mij asiel mogen aanvragen! Zij zijn tenminste nuttig