Verdachte van aanval op militaire basis Texas was Amerikaan van Syrische origine

Een controlepunt aan de luchtbasis van Corpus Christi, Texas, na de schietpartij.
via REUTERS Een controlepunt aan de luchtbasis van Corpus Christi, Texas, na de schietpartij.
De verdachte die donderdag werd gedood tijdens een “terreurgerelateerde” schietpartij op een Amerikaanse militaire basis in Texas, is geïdentificeerd. Het gaat om een twintigjarige man van Syrische origine, met de Amerikaanse nationaliteit. Dat bevestigen de Amerikaanse autoriteiten vandaag.

Donderdagochtend opende Adam Aalim Alsahli het vuur op de luchtmachtbasis Corpus Christi in Texas. Daarbij raakte een militair - een lid van de veiligheidsdienst van de basis - gewond. De schutter werd doodgeschoten. Er vielen verder geen dodelijke slachtoffers, aldus de FBI.

Verdachte Adam Aalim Alsahli
AP Verdachte Adam Aalim Alsahli

Verdere informatie over de verdachte en diens motief geeft de FBI voorlopig niet. Het agentschap bevestigde donderdag wel dat het incident als “terreurgerelateerd” wordt beschouwd, maar details over de omstandigheden van de aanval zijn schaars.

De krant New York Times sprak met een woordvoerster van de basis die meedeelde dat een man in een voertuig tot aan het hek reed en het vuur opende op een bewakingsagent. Die raakte gewond, maar slaagde er wel in om de schutter de toegang te blokkeren. Personeel van de marinebasis schoot terug en de schutter werd “geneutraliseerd”, aldus de woordvoerster. Ze deelde donderdag ook mee dat de autoriteiten op zoek waren naar een mogelijke tweede verdachte. Daarover kwam voorlopig nog niet meer nieuws.

“Elektronische media” die werden aangetroffen op de plaats delict wordt onderzocht in het kader van het onderzoek, deelde het ministerie van Justitie donderdag mee.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Etienne Callebout

    Neen het is een Syriër die de Amerikaanse nationaliteit heeft verkregen dit is iets heel anders .Zo wordt men hersenspoelt door jullie de media en pers wees eens correct .

  • Paul Philippaerts

    Trump had dus wel gelijk dat hij geen arabieren meer toelaat. Waarom moet je voor het welzijn van je eigen bevolking andere volken toelaten. Helpen ok maar de oorlog in Syrie heeft nog plaats op een uithoek van het land. Waarom worden die Syriers dan nog d'office zonder enig onderzoek toegelaten in eu. Europa stelt gewoon niks voor ze hebben 10-duizende regelmakers en een gelddrukkerij. Dat is hun enige prestatie. Geen oplossing voor talloze problemen en veel show van de politiekers. En Michel?