Verdachte steekpartij Reading in verdenking gesteld voor (poging tot) doodslag

Bloemen en kaarsen bij de wake ter nagedachtenis van de drie dodelijke slachtoffers van de steekpartij in het Britse Reading. (27/06/2020).
REUTERS Bloemen en kaarsen bij de wake ter nagedachtenis van de drie dodelijke slachtoffers van de steekpartij in het Britse Reading. (27/06/2020).
De verdachte van de steekpartij op 20 juni in het Britse Reading, waarbij drie doden vielen, is in verdenking gesteld voor doodslag en poging tot doodslag. Dat heeft de Britse antiterreurpolitie zaterdagavond gemeld.

De 25-jarige Libische vluchteling heeft volgens zijn familie psychische problemen als gevolg van de oorlog in Libië. Hij werd opgepakt meteen nadat hij groepen mensen in een park was beginnen aan te vallen in Reading, een stad met 200.000 inwoners op een 60-tal kilometer ten westen van Londen.

Verdachte Khairi Saadallah moet maandag 29 juni voor de rechtbank in Londen verschijnen. 

Bij de aanval in Reading vielen ook drie gewonden, die ondertussen het ziekenhuis konden verlaten. 

De Engelse plaats Reading ligt ongeveer 65 kilometer ten westen van hoofdstad Londen.
Google Maps De Engelse plaats Reading ligt ongeveer 65 kilometer ten westen van hoofdstad Londen.

Lees ook:

LHBTI-gemeenschap bewijst laatste eer aan slachtoffers terreurdaad in Reading: “Het waren echte heren”

Politie noemt steekpartij Reading dan toch terreurdaad, “MI5 had verdachte vorig jaar nog in het vizier”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joris De Crom

    Joris De Crom Het zal wel weer een uitleg zijn van een advocaat, als hij een psychis probleem heeft toch beter op nemen in een goed verzorgings huis.