Verdachte opgepakt voor moord op Mexicaanse fotojournalist

REUTERS
De Mexicaanse politie heeft een verdachte opgepakt voor de moord op fotojournalist Ruben Espinosa en vier vrouwen. Hun lichamen werden afgelopen vrijdag gevonden in een appartement in Mexico-Stad.

De onderzoekers hadden vingerafdrukken van de man aangetroffen op de plaats van de misdaad, zei openbaar aanklager Rodolfo Rios Garza gisteren. De Mexicaan, van wie de identiteit niet is bekendgemaakt, is een bekende voor het gerecht. Hij zou al veroordeeld zijn voor "verkrachtingen en verwondingen", aldus Rios. "Hij wordt momenteel ondervraagd over zijn mogelijke betrokkenheid bij de misdaad."

De lichamen vertoonden allemaal tekenen van mishandeling, en elk lichaam had een kogelwonde in het hoofd.

De 31-jarige Espinosa genoot bekendheid vanwege zijn werk voor de krant Proceso, een krant die kritisch is voor de regering. Hij werkte ook voor enkele lokale agentschappen en deed verslag van sociale protesten. Onbekenden hadden hem onlangs aangevallen in de oostelijke staat Veracruz, en daarop was Espinosa twee maanden geleden naar de hoofdstad gevlucht.

De moord op de man ontketende in Mexico een golf van protest, en toonde de gevaarlijke werkomstandigheden aan voor journalisten in Mexico.