Verdachte in Nederlandse misbruikzaak rond 13-jarig meisje pleegt zelfmoord

Foto ter illustratie.
Getty Images Foto ter illustratie.
Een van de mannen die vorige week terechtstond in een ernstige zedenzaak in Nederland, heeft zelfmoord gepleegd. Dit heeft de rechtbank bevestigd, meldt Dagblad van het Noorden. 

Vorige week stonden zeven mannen voor de rechtbank in Groningen terecht die worden verdacht van seksueel misbruik van een 13-jarig meisje. Dit gebeurde onder regie van de oom van het meisje, de 46-jarige Michel M. uit Winschoten. 

Het kind zou tussen 2015 en 2017 door meerdere mannen zeker tweehonderd keer zijn misbruikt, vaak op zeer grove wijze. Zo bond één van de mannen het kind vast in een bos en verkrachtte haar. Het meisje was dertien jaar toen het begon. De verdachten reageerden op seksadvertenties waarop het meisje werd aangeboden. 

De man die zelfmoord heeft gepleegd, was een vage kennis van M.
 Tegen de man was vorige week achttien maanden celstraf geëist. Hij ontkende tijdens de zitting dat hij zich schuldig had gemaakt aan het misbruik. Hij zou door M. valselijk zijn beschuldigd. Nu de verdachte dood is, wordt de strafvervolging per direct stilgelegd.

Van de acht verdachten ontkenden er twee het misbruik ten stelligste. Vijf anderen gaven wel toe seks met haar te hebben gehad. Ze beweerden dat ze niet wisten dat het meisje zo jong was of dat ze het zelf wilde. Eén zaak werd uitgesteld. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste tegen de zeven mannen celstraffen oplopend tot 3,5 jaar cel. De oom is vorig jaar al veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf.

Met vragen over zelfdoding kan je terecht op het gratis nummer 1813 van de Zelfmoordlijn of op www.zelfmoord1813.be.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christine Laevers

    Die zelfmoord interesseert me niet. Dat is een verhaal op zichzelf. Wat ik schrijnend vind is dat dat meisje niemand had: een oma ??? en een moeder prostitué verslaafd al dan niet. Wat was de relatie tussen die oom en de moeder van het meisje ? Zijn anier om vrouwen te domineren, te breken en er centen an op te strijken ? En waar was de maatschappij die altijd maar de andere kant op kijkt!

  • Luigi van den Borne

    Veel te lage gevangenisstraffen! Zo'n mannen zouden niet meer mogen rondlopen de komende 25 jaar.

  • Kathleen Sichin

    een kind van dertien die dit zelf wil hoe ziek ben je als je zoiets durf te vertelen